PTSS opleiding

In PTSS opleidingen voor trauma behandeling leer je cognitieve gedragstherapeutische behandelingen toe te passen voor de behandeling van PTSS. De richtlijnen in de behandeling gaan over het toepassen bij enkelvoudige trauma’s bij zowel volwassenen als kinderen. Daarnaast leer je hoe je hulp kunt verlenen bij de eerste opvang na trauma’s.

De richtlijnen zijn gebaseerd op de laatste stand van zaken in het wetenschappelijk onderzoek (evidence based) naar traumabehandeling. De opleiding (imaginaire) exposure behandeling bij PTSS is daar een voorbeeld van. Deze opleiding is gericht op het toepassen van exposuretherapie bij PTSS. Aan bod komen imaginaire exposure, exposure in vivo, en combinaties daarvan. Je krijgt veel tips en tricks uit de praktijk, en ontvangt hulpmiddelen om toe te passen. Aan het einde van de opleiding kun je de exposurebehandeling bij volwassen PTSS-patiënten uitvoeren.

Kijk hieronder voor het totale aanbod van PTSS opleidingen en de bijbehorende opleidingsdata.

 

Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!