Verdiepingscursus ‘Imaginatie en rescripting’

De nadruk van deze cursus ligt op verdere verdieping van het uitvoeren van en komen tot imaginatie en rescripting. Behandeltechnieken worden gedemonstreerd en geoefend tijdens de cursus. Het accent ligt hierbij op het aanscherpen van deze experiëntiële techniek en het hierbij hanteren van de therapeutische relatie. Er wordt tevens ingegaan op de toepassing en verbreding van de cognitieve-, experiëntiële-, gedragsmatige- en interpersoonlijke technieken die hierin kunnen bijdragen.

Naast de casuïstiek ingebracht door de docenten zal er ook ruimte zijn voor inbreng van casuïstiek door de cursisten zelf. Er wordt ook stil gestaan bij het belang van een goede casusconceptualisatie in relatie tot de hulpvraag en behandeldoelen als kader, evaluatief middel en richting gever in het vormgeven van de imaginatie en rescripting.

Doel van de cursus is het vergroten van groei en inzicht ten aanzien van deze techniek en de vele mogelijkheden van toepassingen van deze techniek. In deze cursus ligt het accent op individuele behandelingen.

Deze cursus staat in het teken van het verdiepen en verbreden van specifieke technieken binnen het schematherapeutisch proces. De cursus moet bijdragen aan het op peil houden, actualiseren en/of vergroten van de competentie als senior of supervisor schematherapeut, respectievelijk schematherapeutisch werkende.


Vergelijkbaar aanbod is te vinden op:
Schematherapie opleiding
De vorige editie van deze cursus werd beoordeeld met
8,4

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

11 november 2022

Tijden

10.00-17.15 uur

Contacturen

6 uur

Kosten

€ 330,00

inclusief boek: Wijngaart, R. van der (2020). Imaginaire rescripting, theorie en praktijk. Houten: Bohn Stafleu van Loghum.

Doelgroep

Hulpverleners die de basis- en vervolgcursus Schematherapie hebben gevolgd en mogelijk als senior of supervisor schematherapeut, respectievelijk schematherapeutisch werkende, ingeschreven staan in het Register Schematherapie.

Locatie

CCD Arnhem

CCD Arnhem is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, ruime parkeergarages (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

Toegekend door
  • Vereniging voor Schematherapie: 6 punten
  • FGzPt: 6 punten
  • VGCt: 6 punten nascholingscursus - contacturen
Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!