ONLINE Training SCID-5 JUNIOR | NIEUW, 23 maart 2021
In januari 2021 zal de SCID-5 Junior verschijnen, onder redactie van Caroline Braet, Laura Wante, Jeffrey Roelofs en Susan Bögels, bij Boom uitgevers Amsterdam.
De SCID-5 Junior is een semigestructureerd klinisch interview dat als doel heeft om DSM-5 stoornissen betrouwbaar te diagnosticeren bij kinderen en jongeren tussen 8 en 18 jaar. Het betreft een grondige revisie en uitbreiding van de KID-SCID (1997). Klik hier voor informatie over de SCID-5 Junior.
Wereldwijd lijdt 10 tot 20% van de kinderen en adolescenten aan een psychische stoornis. Om deze groep kinderen en jongeren tijdig op te merken, te ondersteunen en te voorzien van een kwalitatieve behandeling is een goede diagnostiek noodzakelijk. Bovendien is een goede diagnostiek ook een must voor wetenschappelijk onderzoek naar onderliggende mechanismen. De gouden standaard voor het diagnosticeren van psychische problemen is het afnemen van een klinische interview bij meerdere informanten.
Eerder gaf Boom de SCID-5 S en SCID-5 P uit voor volwassenen; SCID-5 Junior is de variant voor kinderen.
Cure & Care Development organiseert een training over het gebruik van de SCID-5 Junior; over de inhoud en instructies hoe er mee te werken. De theoretische inleiding van de cursus is vooraf opgenomen en betreft een PowerPoint presentatie met spraak (mp4 bestand). Deze duurt ca. 2,5 uur. Van de deelnemers aan de ONLINE cursusdag, bestaande uit een halve dag, wordt verwacht dat zij deze video vooraf hebben bekeken.
Op dinsdag 20 april staat deze online SCID-5 Junior training nogmaals ingepland. Klik hier voor alle informatie en om je in te schrijven.
Heb je vragen?
Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.
Docent
Prof. dr. L. (Laura) Wante
Prof. dr. L. (Laura) Wante is postdoctoraal onderzoeker / GZ-psycholoog en is werkzaam bij Universiteit Gent.
Alle gegevens voor je op een rijtje
Data
23 maart 2021
Tijden
13:00 - 16:30 uur
Contacturen
3 uur
Kosten
€ 195,00
inclusief een PowerPoint presentatie met spraak (mp4 bestand), welke voorafgaand aan de cursus bestudeerd moet worden.
Doelgroep
Zorgprofessionals met een BIG-registratie of gelijkwaardige kwalificatie (gezondheidszorgpsycholoog, orthopedagoog-generalist, psychotherapeut, klinisch psycholoog, klinisch neuropsycholoog en psychiater)
Accreditatie
Toegekend door
- VSR: 4 punten Scholing verpleegkundig specialisten
- FGzPt: 3 punten
- NVvP: 3 punten
Wordt aangevraagd bij
- NIP K&J/NVO (OG) en SKJ psychologen en orthopedagogen