5 vragen over CGW K&J aan Ilse van Kuilenburg MSc

10-02-2025

Ilse van Kuilenburg MSc. is GZ psycholoog, cognitief gedragstherapeut en supervisor VGCT. Werkzaam in de jeugd GGZ, expertise: adolescenten, jongvolwassenen (transitiepsychiatrie), complexe problematiek (o.a. trauma, angst- en stemmingsstoornissen, ADHD, ASS, verslaving, emotieregulatie- en persoonlijkheidsproblematiek). Ook is ze werkzaam in haar eigen praktijk BGGZ, waar ze kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met diverse problemen behandelt en ook groepstrainingen geeft. Haar expertise ligt bij trauma, ADHD, gedragsproblemen, verslaving, emotieregulatieproblematiek, zelfbeeld problematiek en angststoornissen. 

 

1. Wat maakt dat je zelf warm loopt voor deze methodiek en doelgroep?

De CGW opleiding is een mooie compacte opleiding waarin je veel technieken en methoden vanuit de CGT mee krijgt die je direct kunt toepassen in je werk. HBO-opgeleide hulpverleners zijn doorgaans echte doeners en daarom past deze opleiding ook erg goed bij de werkwijze. En er is aandacht voor het werken met het systeem rondom de jeugdige heen, onontbeerlijk bij Kind en Jeugd!

2. Waarom is het zinvol voor deelnemers om deze cursus/opleiding bij jou te volgen?

Zelf ben ik ook een echte doener. Zelf zie ik CGT als een grote toolbox om cliënten naar inzichten en gedragsverandering te brengen. In de opleiding probeer ik aan de hand van voorbeelden en pragmatische uitleg ook gelijk de vertaalslag te maken naar toepassing bij eigen cliënten.  Dat maakt de opleiding dynamisch, praktisch en leerzaam tegelijk.

3. Welke nieuwe ontwikkeling komt aan bod in deze cursus/opleiding?

Transdiagnostisch werken, maatwerk leveren aan de hand van je gedragstherapeutische analyses. En lichaamsgerichte oefeningen bij de dagen over angst en trauma.

4. Welke ontwikkelingen volg je zelf met veel aandacht graag in ons vakgebied en waarom?

Het transdiagnostisch werken, je behandeling richten op onderliggende problemen zoals emotieregulatie of zelfbeeld of slaapproblemen. Ook volg ik het veld van de positieve psychologie veel (veerkracht model) en het lichaamsgericht werk (met name bij trauma).

5. Wat zou je zelf nog graag willen leren? 

Zelf hoop ik veel meer nog te gaan leren in het lichaamsgericht werk, o.a. traumasensitieve yoga, leefstijl en stress management. Hier doe ik al eea mee maar volg de nieuwe inzichten op de voet. Ik zie dat het essentieel is voor mensen om contact met zichzelf, eigen emoties, behoeften, grenzen te behouden. Soms kunnen cliënten nauwelijks ontspannen of moeilijk “uit hun hoofd” komen. Lichaamsgericht werk helpt daar weer een stap verder in!

Mis niets meer.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!