Vervolgopleiding Schematherapie, startdatum 18 september 2019

Deze vervolgopleiding is voor degenen die al een basisopleiding schematherapie hebben gevolgd en enige ervaring met schematherapie hebben opgedaan. De nadruk van deze opleiding ligt op verdere verdieping van de modusmodellen voor cluster B en C persoonlijkheidsstoornissen.

De uitdagende cliënt en Gezonde Volwassene van de therapeut

Als therapeut ben je in staat om een casusconceptualisatie te maken en op hoofdlijnen een behandeling uit te voeren. Ondanks je goede bagage merk je dat er cliënten zijn die je frustreren, geen voortgang laten zien, je bijzonder raken of die maar niet uit je hoofd gaan. Wat nu?

De schematherapeut in opleiding zal moeten leren om gaan met het feit dat de meestal grillige binnenwereld van de cliënt met een persoonlijkheidsstoornis ook weerspiegeld wordt in de therapeutische relatie. Het bewerken van deze therapeutische relatie speelt een belangrijke rol in de schematherapeutische behandeling.

 

Inhoud

Deze vervolgopleiding onderscheidt zich van andere opleidingen doordat er specifiek aandacht is voor eigen modi, schema’s en thema’s van de therapeut die van invloed kunnen zijn op de rol als therapeut en die actief worden tijdens spannende therapiemomenten. Immers, als tijdens de therapie voldaan wordt aan de emotionele basisbehoeften van de therapeut zal dit in het voordeel zijn van de behandeling van de cliënt.

Er wordt dieper ingegaan op de toepassing van de cognitieve, experiëntiële, gedragsmatige en interpersoonlijke technieken bij alle persoonlijkheidsstoornissen. Er zal gebruik gemaakt worden van casuïstiek die door de cursisten zelf ingebracht wordt. De docenten brengen ook de nodige casuïstiek in en maken de deelnemers deelgenoot van hun eigen moeilijke therapiemomenten om te komen tot groei en inzicht.

De docenten zijn allen scientist-practitioners die voortdurend de link leggen met recente wetenschappelijke inzichten welke direct verwerkt worden in het lesmateriaal. In deze opleiding ligt het accent op individuele behandelingen.

18 september
2 en 30 oktober
13 november
Locatie: CCD Arnhem
Kosten: € 1.010,00
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

“Hele leuke cursus, veel verschillende werkvormen, boeiende docenten – hele goede rolmodellen.”
De vorige editie van deze opleiding werd beoordeeld met
8,5
Data

18 september
2 en 30 oktober
13 november

Tijden

10.00 - 17.45 uur

Kosten

€ 1.010,00

inclusief het boek: ‘Arntz, A. & Jacob, G. (2012). Schematherapie: een praktische handleiding. Amsterdam: Nieuwezijds’, toegang tot de digitale leeromgeving, koffie/thee en lunches

Doelgroep

Gz-psychologen, cognitief gedragstherapeuten (i.o.), psychotherapeuten (i.o.), klinisch psychologen (i.o.), psychiaters en vaktherapeuten die de basiscursus Schematherapie afgerond hebben en reeds enige ervaring met schematherapie hebben.

Locatie

CCD Arnhem

CCD is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, een ruime parkeergarage (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

Accreditatie bij de Vereniging voor Schematherapie wordt conform hun reglement achteraf aangevraagd.

Toegekend door
  • VGCt: 25 punten Vervolgcursus
  • FGzPt: 24 punten
  • NIP: 37.5 punten
  • NvP/Kwaliteitsregister psychotherapie: 24 punten Bij- en nascholing
  • Register Vaktherapie: 50 punten
Wordt aangevraagd bij
  • NVvP