Supervisorenopleiding
Het doel van de supervisorenopleiding is het ontwikkelen van kennis en vaardigheden op het gebied van supervisie. Het volgen van deze opleiding is een voorwaarde voor de registratie als supervisor.
Inhoud
De opleiding is opgebouwd rond 2 hoofdthema’s: de inhoudelijke (specifieke) en de relationele (non-specifieke) factoren van het gedragstherapeutisch therapieproces. Hiervan afgeleid komen verschillende thema’s aan bod.
De volgende onderwerpen komen aan bod in de opleiding:
- supervisiemodellen
- modellen van de professionele ontwikkeling van therapeuten
- onderwijskundige aspecten van opleiden van volwassenen in beroepsonderwijs
- positie van supervisie in opleidingstrajecten
- randvoorwaarden voor supervisie
- contractfase waaronder leerdoelen bepalen
- methodieken in supervisie
- hanteren werkrelatie
- toetsen en beoordelen in supervisie
- juridische aspecten, beroepsethische kwesties
- culturele diversiteit
- evaluatie en afronding van supervisie
- supervisie en N=1 begeleiding
- supervisie en de VGCt, verslaglegging
- supervisie en wetenschap: gebruiken van werkzaam gebleken procedures, opbouw en ontwikkeling van theorie, gebruiken van up to date inzichten uit de experimentele psychopathologie
Van de cursisten wordt verwacht dat zij fragmenten van een eigen supervisiemoment kunnen laten zien/horen. Deze worden plenair getoond en nabesproken en zo nodig nagespeeld in rollenspellen.
Let op: deze cursus telt alleen mee als nascholing voor supervisoren VGCt, voor cognitief gedragstherapeuten VGCt geldt deze cursus enkel als vooropleidingseis voor het supervisorschap VGCt, je ontvangt hiervoor geen punten
Het maximale aantal cursisten bedraagt 12
Heb je vragen?
Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.
Docent
drs. E.D. (Emelie) Tan

drs. E.D. (Emelie) Tan werkt als klinisch psycholoog/psychotherapeut bij HSK op de vestiging Den Bosch en bij het Expertisecentrum Functionele Bewegingsstoornissen in Woerden.. Zij heeft tevens gewerkt bij het Psytrec en heeft in het kader van de opleiding op een klinische afdeling bij Reinier van Arkel gewerkt. Daarnaast is zij VGCT supervisor, EMDR practitioner en schematherapeut.
Docent
L. (Lisette) Wittkampf MSc.

L. (Lisette) Wittkampf, MSc, werkt als klinisch psycholoog-psychotherapeut bij de Kliniek Voortgezette Behandeling Volwassenen van Pro Persona op locatie Wolfheze. Ze heeft daarvoor binnen ambulante en deeltijd teams gewerkt met cliënten met persoonlijkheidsproblematiek, angst- en stemmingsstoornissen. Daarnaast is zij VGCt supervisor en Groepstherapeut (NVGP).
Alle gegevens voor je op een rijtje
Data
7 en 28 maart 2024
11 april 2024
30 mei 2024
Tijden
09:30 - 17:00 uur
Contacturen
24 uur
Kosten
€ 1.115,00
inclusief het boek: ‘Beunderman, R., Colijn, S., Geertjens, L. & Maas, F. van der (red.) (2016). Theorie en praktijk van supervisie in de ggz. de Tijdstroom ISBN 9789058983077′
Doelgroep
De cursus is bedoeld voor Gz-psychologen en VGCt leden die supervisor willen worden of hun supervisie vaardigheden willen aanscherpen. De cognitief gedragstherapeut kan de supervisorencursus volgen als hij minimaal twee jaar is geregistreerd als cognitief gedragstherapeut en na drie jaar de supervisorenregistratie aanvragen.
Accreditatie
Wordt aangevraagd bij
- FGzPt
- VGCt