ONLINE Vervolgopleiding Schematherapie, startdatum zaterdag 20 november 2021

De vervolgopleiding schematherapie is voor degenen die al een basisopleiding schematherapie hebben gevolgd en enige ervaring met schematherapie hebben opgedaan. De nadruk van deze opleiding ligt op verdere verdieping van de modusmodellen voor cluster B en C persoonlijkheidsstoornissen.

De uitdagende cliënt en Gezonde Volwassene van de therapeut

Als therapeut ben je in staat om een casusconceptualisatie te maken en op hoofdlijnen een behandeling uit te voeren. Ondanks je goede bagage merk je dat er cliënten zijn die je frustreren, geen voortgang laten zien, je bijzonder raken of die maar niet uit je hoofd gaan. Wat nu?

De schematherapeut in opleiding zal moeten leren om gaan met het feit dat de meestal grillige binnenwereld van de cliënt met een persoonlijkheidsstoornis ook weerspiegeld wordt in de therapeutische relatie. Het bewerken van deze therapeutische relatie speelt een belangrijke rol in de schematherapeutische behandeling.

Inhoud

Deze vervolgopleiding onderscheidt zich van andere opleidingen doordat er specifiek aandacht is voor eigen modi, schema’s en thema’s van de therapeut die van invloed kunnen zijn op de rol als therapeut en die actief worden tijdens spannende therapiemomenten. Immers, als tijdens de therapie voldaan wordt aan de emotionele basisbehoeften van de therapeut zal dit in het voordeel zijn van de behandeling van de cliënt.

Er wordt dieper ingegaan op de toepassing van de cognitieve, experiëntiële, gedragsmatige en interpersoonlijke technieken bij alle persoonlijkheidsstoornissen. Er zal gebruik gemaakt worden van casuïstiek die door de cursisten zelf ingebracht wordt. De docenten brengen ook de nodige casuïstiek in en maken de deelnemers deelgenoot van hun eigen moeilijke therapiemomenten om te komen tot groei en inzicht.

De docenten zijn allen scientist-practitioners die voortdurend de link leggen met recente wetenschappelijke inzichten welke direct verwerkt worden in het lesmateriaal. In deze opleiding ligt het accent op individuele behandelingen.


Vergelijkbaar aanbod is te vinden op:
Schematherapie opleiding
Direct inschrijven
(zaterdagen) 20 november
11 en 18 december 2021
15 januari 2022
Locatie: ONLINE
Kosten: € 1.010,00
Meer informatie
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

“Aanrader, inspirerend, mooie mix praktische toepassing en conceptueel schematherapeutisch kader.
Laagdrempelig, veilig.”
De vorige editie van deze opleiding werd beoordeeld met
8,9

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

(zaterdagen) 20 november
11 en 18 december 2021
15 januari 2022

Tijden

10.00 - 17.30 uur

Contacturen

25 uur

Kosten

€ 1.010,00

inclusief het boek: ‘Arntz, A. & Jacob, G. (2012). Schematherapie: een praktische handleiding. Amsterdam: Nieuwezijds’ en toegang tot de digitale leeromgeving.

Doelgroep

Gz-psychologen, cognitief gedragstherapeuten (i.o.), psychotherapeuten (i.o.), klinisch psychologen (i.o.), psychiaters, orthopedagoog-generalisten (i.o.) en vaktherapeuten die de basiscursus Schematherapie afgerond hebben en reeds enige ervaring met schematherapie hebben.

Locatie

ONLINE

Accreditatie

Toegekend door
  • NIP: 37.5 punten
  • FGzPt: 34 punten
  • VEN: 9.5 punten (algemene scholing, breed)
Wordt aangevraagd bij
  • VGCt eerder 25 punten - Vervolgcursus
  • NVvP eerder 24 punten
  • NvP/Kwaliteitsregister psychotherapie eerder 24 punten - Bij- en nascholing
  • Register Vaktherapie eerder 50 punten - Beroepsspecifieke bij- en nascholing
  • Vereniging voor Schematherapie eerder 25 punten
Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!