ONLINE Vervolgopleiding Schematherapie (avonden)

De vervolgopleiding schematherapie is voor degenen die al een basisopleiding schematherapie hebben gevolgd en enige ervaring met schematherapie hebben opgedaan. De nadruk van deze opleiding ligt op verdere verdieping van de modusmodellen voor cluster B en C persoonlijkheidsstoornissen.

De uitdagende cliënt en Gezonde Volwassene van de therapeut

Als therapeut ben je in staat om een casusconceptualisatie te maken en op hoofdlijnen een behandeling uit te voeren. Ondanks je goede bagage merk je dat er cliënten zijn die je frustreren, geen voortgang laten zien, je bijzonder raken of die maar niet uit je hoofd gaan. Wat nu?

De schematherapeut in opleiding zal moeten leren om gaan met het feit dat de meestal grillige binnenwereld van de cliënt met een persoonlijkheidsstoornis ook weerspiegeld wordt in de therapeutische relatie. Het bewerken van deze therapeutische relatie speelt een belangrijke rol in de schematherapeutische behandeling.

Inhoud

Deze vervolgopleiding onderscheidt zich van andere opleidingen doordat er specifiek aandacht is voor eigen modi, schema’s en thema’s van de therapeut die van invloed kunnen zijn op de rol als therapeut en die actief worden tijdens spannende therapiemomenten. Immers, als tijdens de therapie voldaan wordt aan de emotionele basisbehoeften van de therapeut zal dit in het voordeel zijn van de behandeling van de cliënt.

Er wordt dieper ingegaan op de toepassing van de cognitieve, experiëntiële, gedragsmatige en interpersoonlijke technieken bij alle persoonlijkheidsstoornissen. Er zal gebruik gemaakt worden van casuïstiek die door de cursisten zelf ingebracht wordt. De docenten brengen ook de nodige casuïstiek in en maken de deelnemers deelgenoot van hun eigen moeilijke therapiemomenten om te komen tot groei en inzicht.

De docent is scientist-practitioner die voortdurend de link legt met recente wetenschappelijke inzichten welke direct verwerkt worden in het lesmateriaal. In deze opleiding ligt het accent op individuele behandelingen.


Vergelijkbaar aanbod is te vinden op:
Schematherapie opleiding
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

“Vond het een erg leerzame en leuke cursus die met veel enthousiasme en betrokkenheid gegeven wordt. Ook digitaal in coronatijd heel goed geregeld, complimenten!”
De vorige editie van deze opleiding werd beoordeeld met
8,9

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

Woensdagavonden:
17, 24 en 31 maart
14 en 28 april
12 en 19 mei
2 juni 2021

Mail naar curecare@curecare.nl voor een plek op de wachtlijst.
Tijden

18.30 - 21.45/ 22.00 uur

Contacturen

25 uur

Kosten

€ 1.010,00

inclusief het boek: ‘Arntz, A. & Jacob, G. (2012). Schematherapie: een praktische handleiding. Amsterdam: Nieuwezijds’ en toegang tot de digitale leeromgeving.

Doelgroep

Gz-psychologen (i.o.), cognitief gedragstherapeuten (i.o.), psychotherapeuten (i.o.), klinisch psychologen (i.o.), psychiaters, orthopedagoog-generalisten (i.o.) en vaktherapeuten die de basiscursus Schematherapie afgerond hebben en reeds enige ervaring met schematherapie hebben.

Accreditatie

Toegekend door
  • Vereniging voor Schematherapie: 25 punten
  • VGCt: 25 punten (Vervolgcursus)
  • FGzPt: 34 punten
  • NIP: 37.5 punten
  • NVvP: 24 punten
  • NvP/Kwaliteitsregister psychotherapie: 24 punten
  • Register Vaktherapie: 50 punten
Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!