(Imaginaire) Exposure behandeling bij PTSS

Inschrijven niet meer mogelijk

Eerstvolgende mogelijkheden:

Meer informatie

In deze 4-daagse opleiding leer je alles over het toepassen van exposuretherapie bij PTSS. Aan bod komen imaginaire exposure, exposure in vivo, en combinaties daarvan. je leert de nieuwste inzichten in het toepassen van deze therapievorm, de theoretische achtergronden, de rationale achter de behandeling, het opstellen van een therapieplan en casusconceptualisatie (welke trauma’s behandel je, en in welke volgorde?) en het uitvoeren van de techniek. Ook co-morbiditeit, dissociatie en angstregulatie komen aan bod. Je krijgt veel tips en tricks uit de praktijk, en ontvangt hulpmiddelen voor op uw bureau. Op het einde van de opleiding kun je de exposurebehandeling bij volwassen PTSS-patiënten uitvoeren.

Inhoud

Op het gebied van de behandeling van Posttraumatische Stress Stoornis bestaan richtlijnen die gebaseerd zijn op de laatste stand van zaken in het wetenschappelijk onderzoek. Imaginaire exposure is daar een van, en in deze opleiding ‘(Imaginaire) Exposure behandeling bij PTSS’ worden deelnemers opgeleid en getraind in deze behandeling. U wordt getraind in de techniek van imaginaire exposure en exposure-in-vivo.

Doelstellingen

De cursisten worden geacht aan het eind van de opleiding kennis te hebben van de techniek van imaginaire exposure en exposure in vivo, en kunnen deze technieken toepassen bij PTSS. Ook hebben cursisten kennis van de stand van zaken op wetenschappelijk gebied. Cursisten kunnen na de opleiding, eventueel onder supervisie, cognitieve gedragstherapeutische behandelingen, met name exposure behandeling, volgens de richtlijnen voor de behandeling van PTSS toepassen.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit vier cursusdagen. In de ochtend van de cursusdagen wordt de theorie behandeld. In de middag wordt in subgroepen geoefend met de techniek. De cursist krijgt ook een praktijkopdracht mee, deze worden in de praktijkdagen uitgebreid besproken en beoordeeld. De betrokken docent is expert op het gebied van exposurebehandeling. De eerste twee dagen wordt de theorie behandeld, en wordt er geoefend in subgroepen. Na die twee dagen oefent u in uw eigen praktijk, en de video-opnames daarvan worden besproken tijdens de praktijkdagen.


Vergelijkbaar aanbod is te vinden op:
PTSS opleiding

Inschrijven niet meer mogelijk

Eerstvolgende mogelijkheden:

Meer informatie
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

Onze opleidingen worden door deelnemers gemiddeld beoordeeld met cijfer
8,4

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

17 en 24 januari
7 en 21 februari 2022

Tijden

10.00 - 17.00 uur

Contacturen

25 uur

Kosten

€ 1.115,00

inclusief toegang tot de digitale leeromgeving

Doelgroep

GZ-psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, kinder- en jeugdpsycholoog specialist, NVO orthopedagoog- generalisten, cognitief gedragstherapeuten. Kijk voor meer informatie onder toelatingseisen.

Locatie

ONLINE

Accreditatie

Toegekend door
  • NIP: 37.5 punten
  • FGzPt: 32 punten
  • VGCt: 25 punten vervolgcursus
  • NVvP: 24 punten
  • VSR: 24 punten verpleegkundig specialisten
  • VEN: 24 punten algemene scholing (breed)
Wordt aangevraagd bij
  • NvP/Kwaliteitsregister psychotherapie eerder: 24 punten
Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!