Groepsschematherapie | vervolgcursus Schematherapie (25 uur)

In deze vervolgcursus leer je hoe je de schematheorie en al haar technieken kunt toepassen in de groep en waarom werken in de groep zich uitstekend leent voor het werken met taaie persoonlijkheidsproblematiek.

Je gaat de extra mogelijkheden ervaren die een groep te bieden heeft en leert hoe je gebruik kunt maken van groepsfactoren en structuurelementen om de werkzaamheid van de therapie te optimaliseren. Je leert de behandeling op te delen in fases en leert je houding en interventies vorm te geven per fase. Verder leer je om te gaan met ingewikkelde groepsdynamieken en met je eigen angsten en onzekerheden in het groepswerk en hoe je dit therapeutisch kunt gebruiken. Naast het oefenen van groepsschematherapeutische technieken zoals imaginatie, stoelentechnieken en rollenspellen zullen we uitgebreid stilstaan bij moeilijke en spannende situaties in de groep zoals o.a. conflicten, storend gedrag, splitsing en cliënten die niet in actie komen.

De cursus wordt vormgegeven door twee docenten met jarenlange ervaring met groepsschematherapie bij zowel Cluster B als Cluster C problematiek en is (net zoals de groepsschematherapie) zeer ervaringsgericht!


Vergelijkbaar aanbod is te vinden op:
Schematherapie opleiding
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

De vorige editie van deze opleiding werd beoordeeld met
9,0

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

15 februari
8 en 29 maart
19 april 2023

Tijden

09.30 - 17.00 uur

Contacturen

25 uur

Kosten

€ 1.095,00

inclusief toegang tot de online leeromgeving en 2 boeken:
- Reubsaet, R.J. (2018). Schematherapie: werken met fases in de klinische praktijk. Houten: Bohn Stafleu van Loghum
- Farrell, J. and Shaw, I. (2012). Group Schema Therapy for borderline personality disorder; A step-by-step treatment manual with patient workbook. Wiley-Blackwell.

Doelgroep

Gz-psychologen (i.o.), cognitief gedragstherapeuten (i.o.), psychotherapeuten (i.o.), klinisch psychologen (i.o.), psychiaters, orthopedagoog-generalisten (i.o.).

Locatie

CCD Arnhem

CCD Arnhem is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, ruime parkeergarages (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

Accreditatie bij de NVvP (psychiaters) is op aanvraag. Neem hiervoor gerust contact met ons.

Toegekend door
  • NIP: 39 punten ELP herregistratie
  • FGzPt: 27 punten Specialismen gezondheidszorgpsycholoog
  • Vereniging voor Schematherapie: 25 punten
  • NVGP: 25 punten
  • VGCt: 25 punten
Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!