HSK Workshop ‘Psychisch verzuim’

Inhoud workshop

Veel mensen negeren (on)bewust signalen die tot overbelasting leiden, zoals vermoeidheid en stress. Goed beleid kan verzuim voorkomen en de duur ervan verkorten. In deze workshop leren leidinggevenden en HR professionals signalen van psychisch verzuim vroegtijdig herkennen. Daarnaast leren zij hoe ze medewerkers met psychisch verzuim kunnen begeleiden. Uiteindelijk komen ook de do’s & dont’s bij psychisch verzuim aan bod.

1. Herkennen van signalen
Wist u dat gemiddeld 30% van uitval wordt veroorzaakt door psychische klachten? Vaakontstaande ze klachten geleidelijk. Aan de hand van persoonlijke ervaringen leren leidinggevenden of HR professionals de signalen van psychische klachten of de signalen van dreigend psychisch verzuim te herkennen. Vervolgens komt de noodzaak van vroegtijdige signalering aan bod.

2. Het inzetten van een signaleringsgesprek
Leidinggevenden hebben een belangrijke rol bij (dreigende) overbelasting van medewerkers. Tijdens de workshop wordt geoefend met het voeren van signaleringsgesprekken met behulp van rollenspellen.

3. De do’s en don’ts bij het begeleiden van een medewerker met psychische klachten.
Leidinggevenden en HR professionals ervaren het begeleiden van een medewerkers met psychische klachten niet altijd als eenvoudig. Deze begeleiding vraagt om een actieve aanpak. Tijdens de workshop behandelen we de do’s en dont’s van het begeleiden van psychisch verzuim en geven we handvatten zodat uw medewerker weer terug kan keren naar de werkvloer.

 

Praktische informatie

Voor wie?    De deelnemers zijn leidinggevenden, HR professionals, casemanagers en/of verzuimcoördinatoren die in hun werk te maken (kunnen) krijgen met psychisch verzuim van medewerkers. Een groep deelnemers bestaat uit maximaal 15 personen.

Locatie:        HSK hoofdkantoor Woerden:
Datum:         11 juni 2020
Tijd:               13.00 – 16.30 uur

Locatie:        CCD Arnhem:
Datum:         30 juni 2020
Tijd:               9.30 – 13.00 uur

Kosten:        De workshop kost € 225,- (exclusief 21% BTW) en is inclusief koffie, thee, water en cake.


Deelnemen aan deze workshop ‘Psychisch verzuim’? Schrijf u dan via deze link in!


Voorwaarden

U kunt zich inschrijven tot uiterlijk 2 weken voor aanvang van de workshop. U ontvangt de factuur voor aanvang van de workshop.  De factuur heeft een betalingstermijn van 30 dagen, echter dient deze uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang van de workshop voldaan te zijn. Bij minder dan 8 deelnemers zal de workshop geannuleerd worden. U wordt hier uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang van de workshop per email van op de hoogte gebracht.