Schemagerichte groepsleertherapie

In deze leertherapie wordt de rode draad gevormd door inbreng van ervaren moeilijkheden/problemen in eigen werk en/of privésituatie. De cursist staat zelf centraal in het toepassen van eigen analyses, het verkrijgen van inzicht in onderliggende (schema)patronen en het veranderen van disfunctionele strategieën.  Er wordt gewerkt met (groeps)schematherapie en diverse CGT methoden.

Inhoud

Een fasegewijze opbouw waarbij meer inzicht wordt verkregen in eigen ervaren moeilijkheden via analyses (FA/BA) en holistische theorie.  Vervolgens vindt verdere verdieping plaats door schemagerichte analyses waarbij onderliggende patronen (schema’s) duidelijk worden.
Door gebruik van ervaringsgerichte oefeningen/ experientiële technieken worden deze inzichten meer voelbaar gemaakt.
In de laatste fase gaat de cursist werken aan gedragsverandering volgens eigen veranderplan.
De cursist is bereid om actief aan de leertherapie deel te nemen en huiswerk tussen de bijeenkomsten te maken. Deelnemers en leertherapeut hanteren absolute vertrouwelijkheid t.a.v. hetgeen binnen de leertherapie aan de orde komt.

Opzet

In het kader van de opleiding tot cognitief gedragstherapeut is er leertherapie vereist. CCD organiseert deze leertherapie in groepssessies en afhankelijk van jouw keuze voor het aantal sessies (25 of 50) kun je 5 dagen groepsleertherapie volgen of 2 x 5 dagen. Aan de groepsleertherapie kunnen maximaal 8 cursisten deelnemen.

Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

“Zeer positief! De groep, veiligheid, inhoud en samenwerking tussen de docenten.”
De vorige editie van deze groepsleertherapie werd beoordeeld met
9,3

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

14 en 21 april
12 en 26 mei
9 juni 2023

Tijden

09.30-18.00 uur

Contacturen

25 uur

Kosten

€ 1.440,00

Doelgroep

Professionals die in het kader van hun opleiding leertherapie moeten volgen.

Locatie

CCD Arnhem

CCD Arnhem is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, ruime parkeergarages (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

De groepsleertherapie valt binnen de voorwaarden die de VGCt stelt aan het traject tot cognitief gedragstherapeut.

Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!