Schemagerichte & groepsdynamische groepsleertherapie

Inschrijven niet meer mogelijk

Eerstvolgende mogelijkheden:

Meer informatie

Schematherapie en de technieken hierbinnen vormen samen met de dynamiek binnen de groep de rode draad in deze leertherapie. Jouw inbreng wordt gevormd door problemen en/of patronen die tegenkomt in jouw eigen werk en/of privésituatie. De groep wordt hierin als middel gebruikt om ander gedrag te oefenen, coping en gevoelens te herkennen en leren om hiermee anders om te gaan. Hierbij wordt het framework van Farrell&Shaw gebruikt als leidraad.

Inhoud

De groepsleertherapie bestaat uit twee onderdelen:

  1. schematherapeutische interventies aan de hand van de verschillende modi.

Aan de hand van jouw eigen holistische theorie en schema’s/modi hierbinnen maak je je eigen modi model dat als leidraad voor jouw deelname geldt. Elk dagdeel is er een thematisch deel, waarin verschillende oefeningen kunnen bijdragen aan inzicht en aandacht voor verschillende modi. We werken met verschillende oefeningen, gedragsmatige, cognitieve en experiëntele, om ieders eigen modi te leren kennen, waarbij de groep helpend is in oefenen, herkennen en steunen. Diverse schematherapeutische oefeningen komen aan bod en worden uitgevoerd.

  1. Groepsdynamische groepstherapie.

Naast het meer gestructureerd werken aan modi aan de hand van verschillende thema’s is er ook een ongestructureerd deel, waarin ieders inbreng over wat belangrijk is voor diegene kan worden gedeeld. Hier zal zo mogelijk ook telkens de koppeling plaatsvinden met ieders eigen modi.

Je bent bereid om actief aan de leertherapie deel te nemen en huiswerk tussen de bijeenkomsten te maken. Deelnemers en leertherapeut hanteren absolute vertrouwelijkheid t.a.v. hetgeen binnen de leertherapie aan de orde komt.

Opzet

In het kader van de opleiding tot cognitief gedragstherapeut, klinisch psycholoog en psychotherapeut is er leertherapie vereist. Leertherapie is tevens een middel om jezelf als therapeut beter te begrijpen en in te kunnen zetten in je (gedrags-)therapeutisch proces en draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling. CCD organiseert deze leertherapie in groepssessies en afhankelijk van jouw keuze voor het aantal sessies (25 of 50) kun je 5 dagen groepsleertherapie volgen of 2 x 5 dagen. Aan de groepsleertherapie kunnen maximaal 8 cursisten deelnemen.

Inschrijven niet meer mogelijk

Eerstvolgende mogelijkheden:

Meer informatie
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

Onze opleidingen worden door deelnemers gemiddeld beoordeeld met cijfer
8,4

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

2, 16 en 23 februari
9 en 23 maart 2022

Tijden

09.30-18.00 uur

Contacturen

25 uur

Kosten

€ 1.440,00

Doelgroep

Professionals die in het kader van hun opleiding leertherapie moeten volgen

Locatie

CCD Arnhem

CCD Arnhem is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, ruime parkeergarages (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

De groepsleertherapie valt binnen de voorwaarden die de VGCt stelt aan het traject tot cognitief gedragstherapeut.

Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!