Groepsleertherapie ACT, startdatum 13 november 2019

Leidraad in deze groepsleertherapie is het doorlopen van het ACT (Acceptance and Commitment Therapy) programma. Het ACT programma omvat 6 zuilen: Mindfulness, Acceptatie, Defusie, Zelf als context, Waarden en  Toegewijde actie. In deze leertherapie leer je je eigen (automatische vaak negatieve) gedachten en patronen te verkennen, te herkennen en evt. te doorbreken. Je kunt tevens eigen leerwensen in brengen.

 

Opzet

Tussen de bijeenkomsten door oefen je dagelijks met diverse mindfulness oefeningen en werk je aan ACT opdrachten t.a.v. eigen gedachten/patronen/leerwensen.  Van jou wordt verwacht dat je tijdens de bijeenkomsten bereid bent om jouw ervaringen n.a.v. de oefeningen in de groep te bespreken. Vanzelfsprekend wordt ook in de groepsleertherapie absolute vertrouwelijkheid verwacht t.a.v. de inbreng van de mede groepsgenoten.

Op de dagen 1, 2, 4 en 5 kunnen we evt. in de middag naar buiten gaan, dan kan het handig zijn makkelijke schoenen aan te hebben of mee te nemen. Op dag 3 is er ’s middags een stiltemiddag, dan kan makkelijk zittende kleding prettig zijn. Ook desgewenst een kussentje en fleecedeken meenemen.

Onze opleidingen worden door deelnemers gemiddeld beoordeeld met cijfer
8,3
Data

13 en 27 november
4, 11 en 18 december

Tijden

09.30 - 18.00 uur

Contacturen

25 uur

Kosten

€ 1.395,00

inclusief lunch

Doelgroep

Professionals die in het kader van hun opleiding leertherapie moeten volgen

Locatie

CCD Arnhem

CCD is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, een ruime parkeergarage (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

De groepsleertherapie valt binnen de voorwaarden die de VGCt stelt aan het traject tot cognitief gedragstherapeut.