Cognitieve Gedragstherapie: groepsleertherapie 78/Mindfulness, startdatum 5 december 2018

In het kader van de opleiding tot cognitief gedragstherapeut is er leertherapie vereist. CCD organiseert deze leertherapie in groepssessies en afhankelijk van uw keuze voor het aantal sessies (25 of 50) kunt u 5 dagen groepsleertherapie volgen of 2 x 5 dagen. Aan de groepsleertherapie kunnen maximaal 8 cursisten deelnemen.

Inhoud
Leidraad in deze groepsleertherapie is het doorlopen van het MBCT (mindfulness based cognitive therapy) programma. Hierbij maak je je de grondhouding van mindfulness eigen en leer je mindfulness in je dagelijks leven te integreren. In deze leertherapie leer je je eigen (automatische vaak negatieve) gedachten en patronen te verkennen, te herkennen en eventueel te doorbreken. Je kunt tevens eigen leerdoelen in brengen.
Tussen de bijeenkomsten door oefen je dagelijks met diverse mindfulness oefeningen, werk je aan cognitief gedragstherapeutische opdrachten ten aanzien van eigen gedachten/patronen/leerdoelen. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij tijdens de bijeenkomsten bereid zijn hun ervaringen naar aanleiding van de oefeningen in de groep te bespreken. Vanzelfsprekend wordt ook in de groepsleertherapie absolute vertrouwelijkheid verwacht ten aanzien van de inbreng van de mede groepsgenoten.

Leertherapeut: mw. dr. R. Overtoom-Corsmit
Ruth Overtoom werkt vanuit haar eigen praktijk als cognitief gedragstherapeut, supervisor en docent.
Zij geeft vol enthousiasme individuele-, groeps- en leertherapieën. Ook verzorgt zij diverse MBCT
opleidingen, o.a. voor de Rino Utrecht.

Data cursus 
5 en 19 december 2018
9, 16 en 23 januari 2019

De opleidingsdag is woensdag

Docent
mw. dr. R. Overtoom-Corsmit

Cursustijden
09.30-18.00 uur

Locatie
Arnhem

Kosten voor 5 dagen (= 25 uur)
€ 1.370,00 (inclusief lunch)