NIEUW Zomeraanbod: ‘Als de dood voor’ Crisisinterventie bij suïcidaliteit, startdatum 14 augustus 2019

We streven in Nederland naar ‘Zero Suïcides’: elke suïcide is er een teveel. Maar de suïcidale patiënt is meestal niet onze patiënt van voorkeur: het gaat in principe om leven of dood, en dan wil je je geen misstap veroorloven. Wat moet je doen met een suïcidale patiënt, hoe beoordeel je de ernst en mate van acuutheid van het suïcidale gedrag; wat beoogt de patiënt en wat beweegt hem/haar tot het suïcidale gedrag; welke interventies zijn passend, hoe maak je een zogenaamd ‘ veiligheidsplan’. Wat vraagt de Multidisciplinaire Richtlijn die van ons, en wat zijn de beperkingen ervan. Wat vraagt chronische suïcidaliteit.

In deze cursusdag behandelt Bert van Luyn de predictie, intentie en motivatie van suïcidaal gedrag, bij verschillende patiëntgroepen. Onderwerpen zijn o.a. een overkoepelend model van suïcidaal gedrag, een methode om suïcidaal gedrag binnen de context van iemands leven te plaatsen, een snelle screener van suïcidaliteit. In het middagprogramma komt de praktijk echt tot leven: we oefenen adequate interventies met behulp van een professionele actrice.

Direct inschrijven
Schrijf je nu in en krijg tot 31 mei €25 korting!

14 augustus 2019
Locatie: CCD Arnhem
Kosten: € 320,00
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

Onze opleidingen worden door deelnemers gemiddeld beoordeeld met cijfer
8,3
Data

Schrijf je nu in en krijg tot 31 mei €25 korting!

14 augustus 2019

Tijden

10:00 - 17:30

Contacturen

6 uur

Kosten

€ 320,00

inclusief syllabus, koffie/thee en lunches

Doelgroep

Behandelaren in de Basis- en Specialistische GGZ

Locatie

CCD Arnhem

CCD is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, een ruime parkeergarage (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

Toegekend door
  • FGzPt: 8 punten
Wordt aangevraagd bij
  • NIP
  • NVvP