Vervolgcursus hypnose bij kinderen in de medische setting
In deze driedaagse vervolgcursus wordt dieper gekeken naar de noodzakelijke basistechnieken voor een doeltreffend gebruik van hypnose bij kinderen, zodat je na afloop in staat bent om een eenvoudige hypnose interventies toe te passen.
Inhoud
Dag 1:
Inleiding in de hypnose, trance inductietechnieken, trance verdiepingstechnieken. Het opwekken van trancefenomenen zoals leeftijdsregressie, katalepsie, functionele amnesie, pijnbeheersing en symptoomtransformatie en cueconditioning. Demonstraties en oefening van taalgebruik en metaforen, evenals egoversterkende oefeningen. Er worden voorbeelden gegeven van toepassing bij conversie en ongewenste gewoonten zoals tics.
Dag 2:
Behandelingsstrategieën bij astma en huidaandoeningen zoals eczeem. Toepassing van hypnose bij functionele klachten zoals misselijkheid, dyspepsie en vermoeidheid, angststoornissen, nachtmerries en pavor nocturnus. Er wordt geoefend met angst- en pijnreductietechnieken bij angstige kinderen ter voorbereiding op medische ingrepen en bij acute pijn. Het gebruik van hypnose ter ondersteuning van chronische medische aandoeningen.
Dag 3:
Behandelingsstrategieën bij chronische pijn zoals IBS/FAP en hoofdpijn. Demonstratie en oefenen van diverse hypnotische technieken. Behandelingsstrategieën bij enuresis. Inbreng en bespreken van casussen.
Docenten:
Dag 1: mw. C.J.J. Frankenhuis en mw. drs. L.W.M. Kersten
Dag 2: mw. C.J.J. Frankenhuis en mw. drs. L.W.M. Kersten
Dag 3: mw. C.J.J. Frankenhuis en mw. dr. A.M. Vlieger
Heb je vragen?
Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.
Docent
C.J.J. (Carla) Frankenhuis
C.J.J. (Carla) Frankenhuis is (psychosociaal)verpleegkundige en therapeut met als specialisatie hypnose en mindfulness. Zij heeft een praktijk in (medische) hypnose in Amsterdam. Ze houdt zich daarnaast bezig met het integreren van hypnose binnen de kindergeneeskunde en kindertandheelkunde. Samen met prof. dr. M. Benninga en mw. dr. A.M. Vlieger doet ze onderzoek naar de effectiviteit van hypnose bij kinderen en volwassenen met functionele buikklachten en misselijkheid. Zij is supervisor bij de NVVh, Nederlandse vereniging van hypnose en de NBVH, Nederlandse beroepsvereniging voor hypnotherapeuten.
Docent
dr. A.M. (Arine) Vlieger
dr. A.M. (Arine) Vlieger is werkzaam als kinderarts in het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein waar zij kinderen ook behandelt met hypnose. Zij is in 2009 gepromoveerd op het gebruik van medische hypnose bij kinderen met buikpijn en heeft sindsdien leiding gegeven aan diverse wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van hypnose bij kinderen. Ze is al meer dan 15 jaar docent.
Docent
drs. M. (Madelon) Ruige
drs. M. (Madelon) Ruige is werkzaam als algemeen kinderarts in het Juliana kinderziekenhuis te Den Haag. Zij is hoofd afdeling spoedeisende hulp voor Kinderen. Daarnaast is zij actief in een ziekenhuisbreed beleid rond pijn en stress reductie bij kinderen, gebruik makend van afleidings- en visualisatie technieken, hypnotherapie en taalgebruik. Tevens is zij lid en oprichter van het platform van Integratieve Gezondheids Zorg en Zorg binnen het HAGA/JKZ.
Docent
drs. L.W.M. (Linda) Kersten
drs. L.W.M. (Linda) Kersten is orthopedagoog en Gz-psycholoog en is werkzaam in het Maasziekenhuis, op de afdeling Medische psychologie. Zij houdt zich vooral bezig met diagnostiek en behandeling (van kinderen/jeugdigen en ouders) en advisering aan collega medici en scholen.
Alle gegevens voor je op een rijtje
Data
27 september
1 en 26 november
Tijden
10.00 - 17.00 uur
Contacturen
18 uur
Kosten
€ 935,00
inclusief het boek: ‘Hudson, L. (2009). Scripts & strategies in hypnotherapy with children. Bancyfelin: Crown House publishing’, syllabus, koffie/thee en lunches
Doelgroep
Kinderartsen, kinderverpleegkundigen, orthopedagogen, kinderpsychologen, (Gz-)psychologen, kinderpsychotherapeuten, pedagogisch medewerkers, kinderfysiotherapeuten en maatschappelijk werkers.
Locatie
CCD Arnhem
CCD Arnhem is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, ruime parkeergarages (centrum) en hotels.
Accreditatie
Toegekend door
- NIP: 27 punten
- NVK: 18 punten nascholing Kindergeneeskunde
- FGzPt: 6 punten Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog
- V&VN: 18 punten Scholing GGZ, Kinderverpleegkunde, Praktijkondersteuners huisartsen somatiek en Praktijkverpleegkunde
- VSR: 18 punten
- NBVH: 18 punten
- NIP K&J/NVO (OG) en SKJ psychologen en orthopedagogen: 18 punten herregistratie 18 punten, behandeling 2 punten en diagnostiek 7 punten
- Register Vaktherapie: 24 punten