Transdiagnostische mechanismen bij kinderen en jongeren

Transdiagnostisch werken zit in de lift en is ondertussen erg populair geworden bij clinici. Deze manier van werken sluit dan ook aan bij de recente ‘Research Domain Criteria’-trend (Insel et al., 2010), een theoretisch raamwerk dat de mechanismen onderliggend aan psychopathologie in kaart tracht te brengen. In tegenstelling tot stoornisspecifieke programma’s zetten transdiagnostische behandelprogramma’s in op mechanismen die onderliggend zijn aan verschillende vormen van psychopathologie en zijn ze breed inzetbaar. In dergelijke programma’s kan de focus liggen op cognitieve processen (bijvoorbeeld: zelfbeeld, klinisch perfectionisme, executieve functies), emotionele processen (bijvoorbeeld: emotieregulatie, zelfcompassie) en gedragsmatige processen (assertiviteit, ouderschap) onderliggend aan de complexe klachten die kinderen kunnen vertonen. Ze hebben een logische opbouw, worden in een welbepaald format aangeboden en zijn meestal ook redelijk beperkt in de tijd (bijvoorbeeld 12-14 weken).

Op deze cursusdagen wordt er een algemene inleiding op transdiagnostisch werken gegeven en wordt er kritisch besproken hoe en wanneer dergelijke behandelprogramma’s kunnen worden gebruikt. Daarna komen vier transdiagnostische mechanismen aan bod (nl. perfectionisme, emotieregulatie, executieve functies en zelfcompassie) en wordt er zowel gefocust op het in kaart brengen van deze mechanismen (diagnostiek) als het aanpakken ervan (interventies). De cursus bestaat uit een afwisselende mix tussen theorie en oefeningen!


Vergelijkbaar aanbod is te vinden op:
Emotieregulatie kind
Direct inschrijven
8 en 9 mei 2023
Locatie: Arnhem, CCD
Kosten: € 610,00
Meer informatie
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

Onze opleidingen worden door deelnemers gemiddeld beoordeeld met cijfer
8,4

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

8 en 9 mei 2023

Tijden

10:00-17:00 uur

Contacturen

12 uur

Kosten

€ 610,00

inclusief boek: Braet, C. & Bögels, S. (2020). 'Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten - Deel 1 (herziening)'

Doelgroep

Klinisch psychologen, (GZ)-psychologen, Orthopedagogen(-Generalisten) en Kinderpsychiaters.

Locatie

Arnhem, CCD

CCD is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, een ruime parkeergarage (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

Toegekend door
  • NVvP: 10 punten
  • FGzPt: 12 punten
  • NIP K&J/NVO: 12.5 punten Herregistratie
  • NIP K&J/NVO: 2.5 punten Opleiding - behandeling
  • NIP K&J/NVO: 2 punten Opleiding - diagnostiek
  • NIP K&J/NVO: 1.5 punten Opleiding - overige taken
Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!