Slaap: diagnostiek en behandeling van slaapstoornissen, 2 december 2019

In deze eendaagse cursus leer je hoe slaap werkt, hoe je slaapstoornissen kunt herkennen en vooral, hoe je ze kunt (mee) behandelen.

Inhoud

Kennis over slaap is bij veel therapeuten, psychologen en (huis)artsen beperkt en in de collegebanken wordt er maar mondjesmaat aandacht besteed aan slaap en slaapstoornissen. In de GGz is de invloed van slaapproblemen op het functioneren van de patiënt en het verloop van de behandeling onderbelicht. 40% van alle Nederlanders slaapt slecht en bij 25% is er sprake van een slaapstoornis. Slaapproblemen gaan in veel gevallen samen met psychische stoornissen zoals depressies en angst en worden vaak als symptoom van de stoornis gezien. Inmiddels blijkt uit meer en meer onderzoek dat slaapproblemen ook (mede)oorzaak zijn van psychische stoornissen – voor depressies is slapeloosheid zelfs de belangrijkste risicofactor. Tijd voor een wake-up call.

Onze opleidingen worden door deelnemers gemiddeld beoordeeld met cijfer
8,3
Data

2 december

Tijden

10:00 - 17:00 uur

Contacturen

6 uur

Kosten

€ 335,00

inclusief behandelprotocol CGt-i, koffie/thee en lunch

Doelgroep

(Gz) psychologen, huisartsen, POH-GGZ

Locatie

CCD Arnhem

CCD is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, een ruime parkeergarage (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

Toegekend door
  • LV POH GGZ: 6 punten
  • V&V: 6 punten
  • VSR: 6 punten
  • NIP: 6 punten
  • FGzPt: 8 punten