Opfriscursus Cognitieve Gedragstherapie
In de 4-daagse opfriscursus CGt worden de veranderingen en ontwikkelingen die zijn ingezet in 2014 door de publicatie van (toen geheel gereviseerde) Handboek GCGt en inmiddels nader zijn uitgewerkt in het in 2021 verschenen Praktijkboek GCGt besproken en geoefend.
Inhoud
De VCGt heeft vele leden die (vrij) lang geleden hun opleiding hebben afgesloten en in de praktijk (overwegend) gebruik maken van het gedachtengoed van de CGt. Hoewel dat in veel gevallen natuurlijk prima loopt, zijn er regelmatig gedragstherapeuten die merken dat ze niet meer geheel op de hoogte zijn van meer recente ontwikkelingen op het gebied van CGt in het algemeen en Geïntegreerde Cognitieve Gedragstherapie (GCGt) in het bijzonder. Dat komt soms tot uitdrukking in de eigen praktijk met patiënten, het geven van supervisie of in het geven van onderwijs. In de 4-daagse opfriscursus worden deze ontwikkelingen besproken en geoefend. De rode draad is het optimaliseren van het werken met het model en de werkwijze van GCGt. Naast een aantal vaste onderdelen – met name m.b.t. het optimale gebruik van functie- en betekenisanalyse (FABA) – kan de inhoud worden aangepast aan en worden afgestemd op de wensen van deelnemers of een opdrachtgever.
Doelstellingen
In de 4-daagse opfriscursus worden deze ontwikkelingen besproken en geoefend, gericht op het optimaliseren van het werken met het model en de werkwijze van GCGt. Naast een aantal vaste onderdelen – met name m.b.t. het optimale gebruik van functie- en betekenisanalyse (FABA) – kan de inhoud worden aangepast aan en worden afgestemd op de wensen van een deelnemers.
Heb je vragen?
Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.
Docent
drs. F.E. (Erik) ten Broeke
drs. F.E. (Erik) ten Broeke is klinisch psycholoog en vrijgevestigd cognitief gedragstherapeut te Deventer/Bathmen. Hij is opleider/supervisor voor de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt) en door de Vereniging EMDR Nederland en EMDR-Europe erkend als trainer EMDR. Naast circa 120 publicaties in (inter)nationale tijdschriften, verschenen (mede) van zijn hand verschillende (hand)boeken op het gebied van respectievelijk cognitieve gedragstherapie en EMDR.
Alle gegevens voor je op een rijtje
Data
9 september 2021
10 september 2021
7 oktober 2021
18 november 2021
Tijden
09.30 - 17.00 uur
Contacturen
24 uur
Kosten
€ 1.150,00
inclusief koffie/thee en toegang tot de digitale leeromgeving
Doelgroep
Leden van de VGCt
Locatie
CCD Arnhem
CCD Arnhem is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, ruime parkeergarages (centrum) en hotels.
Accreditatie
Toegekend door
- FGzPt: 26 punten
- VGCt: 24 punten
- NIP: 25 punten