ONLINE Training SCID-5 JUNIOR, 20 april 2021

In januari 2021 zal de SCID-5 Junior verschijnen, onder redactie van Caroline Braet,
Laura Wante, Jeffrey Roelofs en Susan Bögels, bij Boom uitgevers Amsterdam.SCID-5 Junior Boom Amsterdam

De SCID-5 Junior is een semigestructureerd klinisch interview dat als doel heeft om DSM-5 stoornissen betrouwbaar te diagnosticeren bij kinderen en jongeren tussen 8 en 18 jaar. Het betreft een grondige revisie en uitbreiding van de KID-SCID (1997). Klik hier voor informatie over de SCID-5 Junior.

Wereldwijd lijdt 10 tot 20% van de kinderen en adolescenten aan een psychische stoornis. Om deze groep kinderen en jongeren tijdig op te merken, te ondersteunen en te voorzien van een kwalitatieve behandeling is een goede diagnostiek noodzakelijk. Bovendien is een goede diagnostiek ook een must voor wetenschappelijk onderzoek naar onderliggende mechanismen. De gouden standaard voor het diagnosticeren van psychische problemen is het afnemen van een klinische interview bij meerdere informanten.

Eerder gaf Boom de SCID-5 S en SCID-5 P uit voor volwassenen; SCID-5 Junior is de variant voor kinderen.

Cure & Care Development organiseert een training over het gebruik van de SCID-5 Junior; over de inhoud en instructies hoe er mee te werken. De theoretische inleiding van de cursus is vooraf opgenomen en betreft een PowerPoint presentatie met spraak (mp4 bestand). Deze duurt ca. 2,5 uur. Van de deelnemers aan de ONLINE cursusdag, bestaande uit een halve dag, wordt verwacht dat zij deze video vooraf hebben bekeken. Wij adviseren om de SCID-5 Junior handleiding tijdens de cursusdag bij de hand te hebben


Vergelijkbaar aanbod is te vinden op:
SCID-5 cursus
Onze opleidingen worden door deelnemers gemiddeld beoordeeld met cijfer
8,4

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

20 april 2021

Tijden

13.00 - 16.30 uur

Contacturen

3 uur

Kosten

€ 195,00

inclusief een PowerPoint presentatie met spraak (mp4 bestand), welke voorafgaand aan de cursus bestudeerd moet worden.

Doelgroep

Zorgprofessionals met een BIG-registratie of gelijkwaardige kwalificatie (gezondheidszorgpsycholoog, orthopedagoog-generalist, psychotherapeut, klinisch psycholoog, klinisch neuropsycholoog en psychiater)

Accreditatie

Toegekend door
  • VSR: 4 punten Scholing verpleegkundig specialisten
  • FGzPt: 3 punten
  • NVvP: 3 punten
  • NIP K&J/NVO: 3 punten herregistratie, 1,5 punt opleiding - diagnostiek
Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!