ONLINE Acceptance & Commitment Therapy (ACT)

Inschrijven niet meer mogelijk

Helaas zijn er geen vergelijkbare opleidingen in de toekomst gepland of nog beschikbaar.

Meer informatie

In deze ONLINE zomercursus leer je dat Acceptance & Commitment Therapy (ACT) in de kern is doen wat er voor jou toe doet en daarbij moeilijkheden meenemen omdat ze nu eenmaal bij het leven horen. ACT is een transdiagnostische cognitieve gedragstherapie gericht op het vergroten van psychologische flexibiliteit. Dit is het vermogen om, afhankelijk van de context, gedrag te veranderen of juist door te zetten om zich te bewegen in de richting van de waardevolle aspecten van het leven. Mindfulness is een essentieel deel van ACT. Ook therapeuten worstelen met zaken die zij liever vermijden en het is niet mogelijk om ACT te doen zonder zelf open te staan voor deze algemeen menselijke processen. Daarom doen we experiëntiële oefeningen zodat cursisten zelf de effecten van ACT ervaren. Daarnaast is aandacht voor de theorie, casusconceptualisatie en het oefenen met klinische ACT-processen in een behandeling.

Doelstellingen

Na deze tweedaagse cursus ben je op de hoogte van de filosofische achtergrond en theoretische basis van ACT. Je hebt de klinische processen van het ACT-model ervaren, je kunt ze herkennen in een casus en kunt een aantal interventies toepassen gericht op het bevorderen van bereidheid/aanvaarding en waardengerichte activiteiten.

Deze tweedaagse cursus is ook geschikt voor CGW’ers en is hiervoor door de VGCt geaccrediteerd.


Vergelijkbaar aanbod is te vinden op:
Acceptance & Commitment Therapy (ACT)

Inschrijven niet meer mogelijk

Helaas zijn er geen vergelijkbare opleidingen in de toekomst gepland of nog beschikbaar.

Meer informatie
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

De vorige editie van deze cursus werd beoordeeld met
8,3

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

4 juni
24 juni 2020

Tijden

09.30-17.30 uur

Contacturen

14 uur

Kosten

€ 585,00

Inclusief het boek A-Tjak J (red) (2015). Acceptance and Commitment Therapy. Theorie en praktijk. 2de herziene druk. Houten: Bohn Stafleu van Loghum'

Doelgroep

Gz-psychologen, klinisch psychologen, gedragstherapeuten

Accreditatie

Toegekend door
  • NIP: 15 punten ELP herregistratie
  • FGzPt: 16 punten
  • VGCt: 14 punten nascholing CGt
  • VGCt: 14 punten nascholing CGW
Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!