NIEUW! Katalepsie- inductie bij Functionele Bewegingsstoornissen

In deze eendaagse cursus worden deelnemers geschoold in de gedragstherapeutische behandeling van Functionele Bewegingsstoornissen door middel van katalepsie-inductie aan de hand van het verschenen protocol voor conversiestoornissen (functioneel-neurologische-symptoomstoornis).

Katalepsie-inductie is een techniek om een gevoel van stevigheid in de spieren te bewerkstelligen. Deze techniek is inzetbaar bij patiënten met een functioneel-neurologische-symptoomstoornis. Daarbij kan je denken aan symptomen als verlamming, ongecontroleerde bewegingen en loopproblemen. Deze praktische eendaagse workshop is vooral bedoeld voor fysiotherapeuten en vaktherapeuten die patiënten met een functioneel-neurologische-symptoomstoornis behandelen. Tijdens deze eendaagse workshop wordt er gestart met een introductie van de functioneel-neurologische-symptoomstoornis. Daarnaast komen verschillende bewegingsstoornissen aan bod zodat men leert differentiëren tussen een functionele bewegingsstoornis en andere bewegingsstoornissen. Vervolgens wordt de symptoomgerichte gedragstherapeutische behandeling bij functionele bewegingsstoornissen kort besproken. Daarna zal er uitgebreid stil worden gestaan bij de katalepsie-inductie. Wat is het precies en hoe pas je het in de praktijk toe? Er zal worden geoefend met het kataleptisch maken van de armen, benen en uiteindelijk van het hele lichaam (total body katalepsie).

Na afloop van deze bijeenkomst kunt u:

  1. differentiëren tussen een functionele bewegingsstoornis en andere bewegingsstoornissen
  2. bent u op de hoogte van de symptoomgerichte gedragstherapeutische behandeling bij functionele bewegingsstoornissen
  3. een arm, been en zelfs een heel lichaam kataleptisch maken

Vergelijkbaar aanbod is te vinden op:
Functionele bewegingsstoornissen
Onze opleidingen worden door deelnemers gemiddeld beoordeeld met cijfer
8,4

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

23 november 2023

Tijden

10:00 - 17:30 uur

Contacturen

6 uur

Kosten

€ 350,00

Doelgroep

Fysiotherapeuten, PMT therapeuten en vaktherapeuten of ergotherapeuten werkend in een gespecialiseerde setting met deze doelgroep.

Locatie

CCD Arnhem

CCD Arnhem is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, ruime parkeergarages (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

Toegekend door
  • KNGF: 6 punten Psychosomatische fysiotherapie en Vakinhoudelijk algemeen
  • Register Vaktherapie: 6 punten
Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!