Narcisme begrijpen en hanteren: een nieuw model en eenvoudige interventies, 24 maart 2020

Inschrijven niet meer mogelijk

Eerstvolgende mogelijkheden:

Meer informatie

Deze eendaagse cursus geeft je voldoende informatie om narcisme beter te begrijpen en beter te behandelen. Een behandeling van mensen met narcistische problematiek wordt hierdoor met meer vertrouwen tegemoet gezien.

Inhoud

Narcistische patiënten zijn niet geliefd. Wanneer ze al in therapie komen, ontstaat er vaak een min of meer openlijke machtsstrijd of wordt er uiterst behoedzaam gemanoeuvreerd om problemen in de therapeutische relatie te voorkomen. De literatuur over narcisme biedt weinig houvast vanwege de onoverzichtelijke hoeveelheid theorieën, symptomen, subtypen en weinig wetenschappelijk gefundeerde behandelmogelijkheden die er worden gepresenteerd.

Doelstelling

Het beter begrijpen en behandelen van narcistesten.

Opzet

Tijdens het ochtendgedeelte van deze cursus wordt ‘de narcistische cirkel’ gepresenteerd en geïllustreerd. Dit is een nieuw model dat is gebaseerd op een samenvatting van de literatuur over narcisme. Narcisme wordt gezien als een verslavend patroon van jezelf opblazen, gebrekkige wederkerigheid en anderen afstoten. Dit alles gebeurt op een instabiele psychische basis die getypeerd wordt door een teveel of een overvloed aan zogenaamde ‘symbiotische oersoep’.

Tijdens het middaggedeelte worden eenvoudige cognitief gedragstherapeutische interventies gepresenteerd en wordt er geoefend om de verschillende onderdelen van de narcistische cirkel beter te hanteren.


Vergelijkbaar aanbod is te vinden op:
Cursus narcisme

Inschrijven niet meer mogelijk

Eerstvolgende mogelijkheden:

Meer informatie
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

“Zeer tevreden.”
De vorige editie van deze cursus werd beoordeeld met
8,9

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

24 maart

Tijden

10:00 - 17:00 uur

Contacturen

6 uur

Kosten

€ 320,00

inclusief het boek: ‘Appelo, M.T. (2013). Een spiegel voor narcisten. Amsterdam: Boom’, koffie/thee en lunch

Doelgroep

Gedragstherapeuten, (eerstelijns- en Gz-)psychologen, klinisch psychologen, psychiaters, maatschappelijk werkers, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, huisartsen en bedrijfsartsen.

Locatie

CCD Arnhem

CCD Arnhem is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, ruime parkeergarages (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

Toegekend door
  • ABC1: 6 punten
  • FGzPt: 3 punten
  • AbSg: 6 punten
  • V&VN: 6 punten scholing GGZ en scholing SPV
  • NVvP: 6 punten nascholing psychiatrie
  • Registerplein: 6 punten Maatschappelijk werk & Sociaal Agogen
  • Register Vaktherapie: 6 punten
  • NIP: 7 punten
  • VGCt: 2 punten
Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!