Motiverende Gespreksvoering 3.0

In deze tweedaagse cursus leer je de specifieke gespreksvaardigheden van motiverende gespreksvoering van een ervaren trainer. In de cursus worden theorie en oefening afgewisseld. De docent heeft een brede behandelervaring in de GGZ en helpt bij het verbinden van de aangereikte interventies uit de cursus met je eigen werkpraktijk.

Inhoud cursus

De Motiverende Gespreksvoering (MGV) methode versterkt de persoonlijke motivatie van de cliënt voor gedragsverandering. MGV is bewezen effectief bij verschillende doelgroepen. De motiverende gesprekvoering wordt veel gebruikt in behandelingen voor verslavingsproblematiek, maar is veel breder inzetbaar. Wanneer cliënten ambivalent zijn over het veranderen van hun gedrag of wanneer cliënten wel duidelijk willen veranderen, maar het hen steeds niet goed lukt, kan motiverende gespreksvoering jou als therapeut hierbij helpen. Deze cursus is gebaseerd op de laatste ontwikkelingen en inzichten van MGV.

Opzet

Tijdens de eerste dag gaan we in op de spirit en processen van Motiverende Gespreksvoering. We trainen samen de basisvaardigheden en oefenen in afwisselende werkvormen. Op de tweede dag gaan we samen aan de slag met het uitlokken en reageren op verandertaal, omgaan met wrijving en het maken van veranderplannen. Na deze twee dagen ben je als cursist in staat om deze technieken toe te passen in jouw eigen praktijk.

Direct inschrijven
8 september 2023
6 oktober 2023
Locatie: Arnhem, CCD
Kosten: € 570,00
Meer informatie
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

Onze opleidingen worden door deelnemers gemiddeld beoordeeld met cijfer
8,4

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

8 september 2023
6 oktober 2023

Tijden

10:00 - 17:00 uur

Contacturen

12 uur

Kosten

€ 570,00

inclusief het boek: ‘Miller, W.R., Rollnick, S. (2014). Motiverende Gespreksvoering 3e editie. Ekklesia’

Doelgroep

(Gz) psychologen, klinisch psychologen, orthopedagogen, psychotherapeuten, verpleegkundig specialisten, bedrijfsartsen, maatschappelijk werkers, praktijkondersteuners, diëtistes en vaktherapeuten.

Locatie

Arnhem, CCD

CCD is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, een ruime parkeergarage (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

Toegekend door
  • AbSg: 12 punten Nascholing Sociale Geneeskunde
  • NIP: 13 punten ELP herregistratie
  • NIP K&J/NVO: 13 punten Herregistratie, 5 punten opleiding-behandeling, 1 punt voor opleiding-diagnostiek, 0,5 punt voor overige taken
  • Registerplein: 22 punten
  • VSR: 12 punten Scholing verpleegkundig specialisten
  • LV POH GGZ: 12 punten
  • Register Vaktherapie: 22 punten Nascholing
Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!