Motiverende Gespreksvoering 3.0

In deze tweedaagse cursus leer je de specifieke gespreksvaardigheden van motiverende gespreksvoering van een ervaren trainer. In de cursus worden theorie en oefening afgewisseld. De docent heeft een brede behandelervaring in de GGZ en helpt bij het verbinden van de aangereikte interventies uit de cursus met je eigen werkpraktijk.

Inhoud cursus

De Motiverende Gespreksvoering (MGV) methode versterkt de persoonlijke motivatie van de cliënt voor gedragsverandering. MGV is bewezen effectief bij verschillende doelgroepen. De motiverende gesprekvoering wordt veel gebruikt in behandelingen voor verslavingsproblematiek, maar is veel breder inzetbaar. Wanneer cliënten ambivalent zijn over het veranderen van hun gedrag of wanneer cliënten wel duidelijk willen veranderen, maar het hen steeds niet goed lukt, kan motiverende gespreksvoering jou als therapeut hierbij helpen. Deze cursus is gebaseerd op de laatste ontwikkelingen en inzichten van MGV.

Opzet

Tijdens de eerste dag gaan we in op de spirit en processen van Motiverende Gespreksvoering. We trainen samen de basisvaardigheden en oefenen in afwisselende werkvormen. Op de tweede dag gaan we samen aan de slag met het uitlokken en reageren op verandertaal, omgaan met wrijving en het maken van veranderplannen. Na deze twee dagen ben je als cursist in staat om deze technieken toe te passen in jouw eigen praktijk.

Direct inschrijven
14 oktober 2022
2 december 2022
Locatie: Hybride (online of face-to-face)
Kosten: € 570,00
Meer informatie
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

De vorige editie van deze cursus werd beoordeeld met
8,7

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

14 oktober 2022
2 december 2022

Tijden

10:00 - 17:00 uur

Contacturen

12 uur

Kosten

€ 570,00

inclusief het boek: ‘Miller, W.R., Rollnick, S. (2014). Motiverende Gespreksvoering 3e editie. Ekklesia’

Doelgroep

(Gz) psychologen, klinisch psychologen, orthopedagogen, psychotherapeuten, verpleegkundig specialisten, bedrijfsartsen, maatschappelijk werkers, praktijkondersteuners, diëtistes en vaktherapeuten.

Locatie

Hybride (online of face-to-face)

Online of Face-to-face te volgen!

Toon in Google Maps

Accreditatie

Toegekend door
  • VSR: 12 punten Nascholing
  • AbSg: 12 punten
  • LV POH GGZ: 12 punten
  • Register Vaktherapie: 22 punten Nascholing
  • Registerplein: 22 punten
  • NIP K&J/NVO: 13 punten punten herregistratie, 5 punten behandeling, 1 punt voor diagnostiek, 0,5 punten voor overige taken
  • NIP: 13 punten
Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!