Leidinggeven aan professionals in de zorg, startdatum 24 mei 2019

Niet iedereen heeft dezelfde drijfveren. In deze cursus leer je daarop aan te sluiten en die andere drijfveren productief te maken.

Inhoud

‘Waarom doen ze niet gewoon wat je van ze vraagt?’

De kans is groot dat de drijfveren van de ander verschillen met die van jou. Mensen hebben namelijk heel verschillende drijfveerprofielen, die de basis vormen voor de manier waarop we de wereld beoordelen en voor wat we prettig of juist vervelend vinden en of we iets wel of niet willen doen. Drijfveren bepalen wat jij graag wil en daarmee ook hoe je informatie verwerkt. Als mensen enigszins dezelfde drijfveren hebben, gaat de communicatie makkelijk, maar bij grote verschillen ontstaan misverstanden en frustreren mensen elkaar vaak onbedoeld.

Waar het om gaat bij leidinggeven, is dat je je realiseert dat je zelf gedreven bent, maar dat anderen heel andere drijfveren kunnen hebben dan jij. De kunst is daarop aan te sluiten en die andere drijfveren productief te maken.

Doelstellingen

In deze cursus leer je hoe je dit doet, waardoor je jouw eigen gedragsrepertoire in het leidinggeven vergroot.

Om inzicht te krijgen in jouw eigen drijfverenprofiel hanteren wij de speciaal voor de zorg ontwikkelde RealDrives Care&Cure methode.

Thema’s die aan bod zullen komen zijn:

  • Communiceren vanuit drijfveren
  • Sturen, motiveren, mensen in beweging brengen
  • Leiderschapsrollen en stijlen
  • Cultuur, diversiteit en teamaansturing
  • De verschillende arena’s in organisaties
  • Feedback geven en ontvangen mbv feedforward

Deze thema’s worden in relatie gebracht met de vraag ‘Wat betekent dat voor mijn leiderschapsopdracht?’ en andere leerervaringen.

Opzet

Tijdens de cursus wisselen we theorie af met oefenen in de praktijk. Daarbij leggen we steeds de koppeling met de individuele profielen van de deelnemers. We geven de deelnemers inzicht in de eigen voorkeurs-leiderschapsstijl, de kracht en zwakte van deze stijl, en we oefenen met de andere stijlen.

Het is goed het geleerde tussentijds te laten bezinken, er eens over te spreken met anderen, te reflecteren en aan de slag te gaan in de praktijk. De cursus bestaat daarom uit 4 niet-aaneengesloten dagdelen waarin we praktische inzichten en handvatten geven om de rol als coachend en verbindend leidinggevende goed in te vullen.

Direct inschrijven
24 mei
14 en 28 juni
5 juli
Locatie: CCD Arnhem
Kosten: € 1.050,00
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

Onze opleidingen worden door deelnemers gemiddeld beoordeeld met cijfer
8,3
Data

24 mei
14 en 28 juni
5 juli

Tijden

13.00 - 16.30 uur

Contacturen

14 uur

Kosten

€ 1.050,00

inclusief koffie/thee

Doelgroep

Leidinggevenden in de zorg

Locatie

CCD Arnhem

CCD is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, een ruime parkeergarage (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie