Het aanpakken van perfectionisme als transdiagnostisch kenmerk, 8 november 2021

In deze eendaagse cursus staan we stil bij de beschrijving , diagnostiek en etiologie van het aanpakken van perfectionisme als transdiagnostisch kenmerk en bieden we handvatten in de behandeling van perfectionistische patiënten.

Inhoud

Perfectionisme is een persoonlijkheidskenmerk dat we kunnen omschrijven als een tweesnijdend zwaard. Enerzijds zorgt het ervoor dat perfectionisten erg ambitieus en volhardend zijn, maar anderzijds kan het er ook voor zorgen dat hun rigide streven hen in de problemen brengt. Het aanpakken van perfectionisme als transdiagnostisch kenmerk verhoogt de kans op diverse klinische problematieken, zoals eetstoornissen, angst, depressie, OCD, en burn-out. Bovendien ervaren hulpverleners perfectionisten niet als de ‘meest makkelijke patiënten’. Ook al zorgt hun perfectionisme ervoor dat ze vastlopen, dan nog lijken patiënten het heel moeilijk te vinden om hun perfectionisme los te laten.

Doelstelling

Na afloop van de cursus ben je in staat om zelf patiënten met een perfectionisme (beter) te behandelen

Opzet

Aan de hand van het cognitief gedragstherapeutisch kader zoals voorgesteld door Roz Shafran, aangevuld met inzichten uit de acceptance and commitment therapie. De werkvorm is interactief, wordt ondersteund met een goed uitgewerkte PowerPoint presentatie, oefeningen, casusmateriaal (ook eigen casuïstiek) en ondersteunende filmpjes.


Vergelijkbaar aanbod is te vinden op:
Klinisch perfectionisme
Onze opleidingen worden door deelnemers gemiddeld beoordeeld met cijfer
8,4

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

8 november 2021

Tijden

10:00 - 17:00 uur

Contacturen

6 uur

Kosten

€ 320,00

inclusief het boek Shafran, R., Egan, S. J., & Wade, T. D. (2018). Overcoming perfectionism: A self-help guide using cognitive behavioral techniques. London: Robinson, koffie/thee en lunch

Doelgroep

*(Gz-) psychologen, klinisch psychologen, orthopedagogen, (bedrijfs-)artsen, psychiaters, verpleegkundig specialisten, diëtisten, psychotherapeuten, schoolpsychologen

Locatie

CCD Arnhem

CCD Arnhem is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, ruime parkeergarages (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

Toegekend door
  • VSR: 6 punten
  • LV POH GGZ: 7 punten
  • FGzPt: 6 punten
  • VGCt: 6 punten
  • NVvP: 6 punten Nascholing psychiatrie
  • AbSg: 6 punten
  • NIP: 6.5 punten ELP herregistratie
  • NIP K&J/NVO: 6 punten herregistratie, 2 punten behandeling, 1 punt diagnostiek
Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!