Hechting & trauma
Inschrijven niet meer mogelijk
Eerstvolgende mogelijkheden:
- Hechting en trauma, startdatum 17/10/2024
- Hechting en trauma, startdatum 13/03/2025
- ONLINE Hechting en intieme relaties, startdatum 08/05/2025
Tijdens de driedaagse cursus Hechting & Trauma wordt kennisgemaakt en geoefend met verschillende behandelvormen, bij hechtingsproblematiek en trauma, die aansluiten bij uw eigen functie en de doelgroep.
Inhoud
De aard en de ernst van hechtingsproblematiek onderkennen bij kinderen en hun systeem, is een basisvoorwaarde om tot een gedegen behandelplan te komen. Wat is de invloed van hechtingsproblematiek op traumatisering en andersom? Het is van belang dat de cliënt binnen de behandeling een grotere window of tolerance creëert om de behandeling aan te kunnen.In deze cursus wordt uitvoerig aandacht besteed aan het begrip ‘stabilisatie’ om het basisvertrouwen en de window of tolerance te vergroten waarmee traumabehandeling kan plaatsvinden. Dit wordt vertaald naar praktische methodieken en concreet handelen. Gedurende de workshop wordt veel geoefend. Van de deelnemers wordt gevraagd de methodieken in de praktijk uit te voeren en de ervaringen mee terug te nemen naar de vervolgdagen.
Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Hechting en trauma (inleiding)
- Basisvertrouwen en emotieregulatie (wat is de rol van ouders/opvoeders)• Praktische methoden voor stabilisatie
- Keuzes t.a.v. traject van behandeling
- De behandeling van trauma
Doelstelling
Kennis maken en oefenen met de verschillende behandelvormen die aansluiten bij uw eigen functie en doelgroep. Tijdens de cursus wordt er uitdrukkelijk gewerkt met je eigen casuïstiek. Na het volgen van deze cursus ben je in staat om heel concreet aan de slag te gaan in jouw eigen werkomgeving.
Inschrijven niet meer mogelijk
Eerstvolgende mogelijkheden:
- Hechting en trauma, startdatum 17/10/2024
- Hechting en trauma, startdatum 13/03/2025
- ONLINE Hechting en intieme relaties, startdatum 08/05/2025
Heb je vragen?
Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.
Docent
drs. I.M.J. (Indra) Spierts
drs. I.M.J. (Indra) Spierts is Gz-psycholoog, Kinder en Jeugdpsycholoog NIP en EMDR Supervisor (Volwassenen en Kinder- en Jeugd) en EMDR Europe Trainer en Arbeids- en Organisatiepsycholoog. Sinds 2005 is zij praktijkhoudster van Mensano Psychologie waar zij zich bezig houdt met zowel 1e als 2e lijns werk. Daarnaast heeft ze als trainer ervaring zowel in de gezondheidszorg als ook in het bedrijfsleven.
Docent
drs. H. (Hans) van der Ham
drs. H. (Hans) van der Ham is Gz-Psycholoog, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP, European Practitioner EMDR Kind en Jeugd, en voert een eigen praktijk voor Basic Trust, Expertisecentrum Hechting en Basisvertrouwen.
Alle gegevens voor je op een rijtje
Data
21 februari
19 maart
19 april
Tijden
10:00 - 17:00 uur
Contacturen
18 uur
Kosten
€ 910,00
inclusief syllabus, koffie/thee en lunches
Doelgroep
Therapeuten, werkzaam met kinderen en jeugdigen, die meer inzicht willen krijgen in de gevolgen van hechtingsproblematiek bij traumatisering en methodieken willen leren op het gebied van stabilisatie en vergroten van het basisvertrouwen bij de cliënt, ter voorbereiding op (mogelijke) traumaverwerking.
Locatie
CCD Arnhem
CCD Arnhem is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, ruime parkeergarages (centrum) en hotels.
Accreditatie
Toegekend door
- NVvP: 18 punten
- FGzPt: 13 punten
- VEN: 12 punten algemene scholing (breed), 6 punten vakinhoudelijke scholing (small)
- NIP: 195 punten ELP herregistratie
- NVRG: 18 punten
- NIP K&J/NVO (OG) en SKJ psychologen en orthopedagogen: 18 punten herregistratie 18 punten, behandeling 3 punten, diagnostiek 3 punten en overige taken 2 punten
- Register Vaktherapie: 18 punten
Wordt aangevraagd bij
- VGCt (eerder: 18 punten)