Hechting en trauma

Tijdens de driedaagse cursus Hechting & Trauma wordt kennisgemaakt en geoefend met verschillende behandelvormen, bij hechtingsproblematiek en trauma, die aansluiten bij uw eigen functie en de doelgroep.

 

Inhoud

De aard en de ernst van hechtingsproblematiek onderkennen bij kinderen en hun systeem, is een basisvoorwaarde om tot een gedegen behandelplan te komen. Wat is de invloed van hechtingsproblematiek op traumatisering en andersom? Het is van belang dat de cliënt binnen de behandeling een grotere window of tolerance creëert om de behandeling aan te kunnen.In deze cursus wordt uitvoerig aandacht besteed aan het begrip ‘stabilisatie’ om het basisvertrouwen en de window of tolerance te vergroten waarmee traumabehandeling kan plaatsvinden. Dit wordt vertaald naar praktische methodieken en concreet handelen. Gedurende de workshop wordt veel geoefend. Van de deelnemers wordt gevraagd de methodieken in de praktijk uit te voeren en de ervaringen mee terug te nemen naar de vervolgdagen.

Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hechting en trauma (inleiding)
  • Basisvertrouwen en emotieregulatie (wat is de rol van ouders/opvoeders)• Praktische methoden voor stabilisatie
  • Keuzes t.a.v. traject van behandeling
  • De behandeling van trauma
Doelstelling

Kennis maken en oefenen met de verschillende behandelvormen die aansluiten bij uw eigen functie en doelgroep. Tijdens de cursus wordt er uitdrukkelijk gewerkt met je eigen casuïstiek. Na het volgen van deze cursus ben je in staat om heel concreet aan de slag te gaan in jouw eigen werkomgeving.


Vergelijkbaar aanbod is te vinden op:
Hechtingsproblematiek cursus
Onze opleidingen worden door deelnemers gemiddeld beoordeeld met cijfer
8,4

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

22 maart

Kosten

€ 910,00

inclusief syllabus, koffie/thee en lunches

Doelgroep

Therapeuten, werkzaam met kinderen en jeugdigen, die meer inzicht willen krijgen in de gevolgen van hechtingsproblematiek bij traumatisering en methodieken willen leren op het gebied van stabilisatie en vergroten van het basisvertrouwen bij de cliënt, ter voorbereiding op (mogelijke) traumaverwerking.

Locatie

CCD Arnhem

CCD Arnhem is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, ruime parkeergarages (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!