Exposure bij kinderen, jongeren en licht verstandelijk beperkten met PTSS

In deze cursus wordt de techniek van imaginaire exposure en exposure in vivo bekend verondersteld. Hoewel imaginaire exposure en exposure in vivo goed toepasbaar zijn bij kinderen, jongeren en verstandelijk beperkten, leer je in deze cursus meer varianten van exposuretherapie die geschikt zijn om toe te passen bij deze doelgroep, met name exposure in tekeningen. Daarnaast leer je een manier om actieve cognitieve herstructurering toe te passen, door zelf functionele cognities aan de exposure toe te voegen. Ook leer je een stappenplan om social sharing (het kind/de jongere/verstandelijk beperkte deelt het trauma bijvoorbeeld met de ouders) vorm te geven. Na de eerste cursusdag ga je in de praktijk oefenen met de technieken, en op de tweede cursusdag, een praktijkdag, worden deze oefeningen besproken, en verder geoefend.

Doelstellingen

Na deze cursus kun je exposure in tekeningen uitvoeren bij kinderen, jongeren en verstandelijk beperkten, en weet je welke vorm van exposure je wanneer en bij wie moet inzetten. Ook beheers je de techniek van actief cognitief herstructureren en weet je welke stappen je moet zetten voor een effectieve social sharing.

Direct inschrijven

Vergelijkbaar aanbod is te vinden op:
PTSS opleiding
Direct inschrijven
18 september
2 oktober 2023
Locatie: Arnhem, CCD
Kosten: € 640,00
Meer informatie
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

Onze opleidingen worden door deelnemers gemiddeld beoordeeld met cijfer
8,4

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

18 september
2 oktober 2023

Tijden

10.00-17.30 uur

Contacturen

12 uur

Kosten

€ 640,00

inclusief de boeken: 'Cohen, Judith A., Mannarino, Anthony P., Deblinger, Esther (2021). Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten (Met de methode Traumagerichte Cognitieve Gedragstherapie)' en 'Scheeringa, Michael S. (2016). Het behandelen van PTSS bij jonge kinderen. Een klinische gids.' en toegang online leeromgeving

Doelgroep

Je hebt de cursus ‘(Imaginaire) exposure behandeling bij PTSS’ gevolgd (bijvoorbeeld via de vierdaagse van CCD, een incompany training, of de cursus exposure voor EMDR-therapeuten). Deze cursus is toepasbaar voor (GZ) psychologen, klinisch psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, cognitief gedragstherapeuten, orthopedagogen en verpleegkundig specialisten.

Locatie

Arnhem, CCD

CCD is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, een ruime parkeergarage (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

NVvP (psychiaters) op aanvraag

Wordt aangevraagd bij
  • VEN - eerder toegekend: 12 punten Algemene scholing (breed)
  • FGzPt - eerder: 16 punten
  • NIP K&J/NVO - eerder: 13 punten 13 punten herregistratie, 5,5 punten behandeling en 1 punt diagnostiek
  • NIP - eerder 19.5 punten ELP herregistratie
  • NvP/Kwaliteitsregister psychotherapie - eerder: 15 punten
  • VGCt - eerder: 12 punten
  • VSR eerder: 12 punten
Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!