Diagnostiek en risicotaxatie inzake kindermishandeling: De Child Abuse Risk Evaluation-Nederland (CARE-NL), startdatum 4 april 2019

Na het volgen van deze eendaagse cursus heb je aan het einde hiervan zicht in hoe het eigen professionele handelen, in combinatie met de wetenschappelijke onderbouwde risicofactoren van de CARE-NL, tot een nauwkeurig oordeel leidt wat betreft het risico van kindermishandeling.

 

Inhoud

Er wordt tijdens de cursus theoretische kennis overgebracht, waarbij de inhoud bepaald wordt door de risicotaxatie als gestructureerd professioneel oordeel. Daarbij wordt de ontwikkeling en het gebruik van de CARE-NL uiteengezet. Aan de hand van een door de docent aangeleverde, uit de praktijk afkomstige, oefencasus wordt er in subgroepen geoefend met het leren gebruiken van de CARE-NL (scoren en motiveren van de risicofactoren, risico-eindoordeel). En tot slot het plenair bespreken van de oefencasus.

 

Doelstelling

Het begrijpen van de rationale van de CARE-NL en het oefenen met het scoren/toepassen van de CARE-NL.

 

Opzet

De cursus bestaat uit verschillende werkvormen, waaronder presentaties, het (in subgroepen en plenair) aan de hand van oefencasus (leren) scoren van de verschillende risicofactoren en het formuleren van een eindoordeel op basis van de CARE-NL.

Direct inschrijven
4 april
Locatie: CCD Arnhem
Kosten: € 355,00
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

Onze opleidingen worden door deelnemers gemiddeld beoordeeld met cijfer
8,3
Data

4 april

Tijden

10:00 - 17:00 uur

Contacturen

6 uur

Kosten

€ 355,00

inclusief handleiding B-Safer, toegang tot de digitale leeromgeving, koffie/thee en lunch

Doelgroep

De workshop is in eerste instantie bedoeld voor iedereen die in het kader van zijn of haar functie op enig moment een inschatting van het risico van kindermishandeling dient uit te voeren (zoals professionals werkzaam bij de Centra Jeugd en Gezin, de Jeugd(gezondheids)zorg, de kinderbescherming, etc.)

Locatie

CCD Arnhem

CCD is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, een ruime parkeergarage (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

Wordt aangevraagd bij
  • NIP
  • NIP K&J/NVO
  • SKJ