Diagnostiek en behandeling van suïcidaal gedrag in de GGZ; chronische suïcidaliteit, 22 juni 2022

Algemeen
Suïcidaliteit omvat een grote verscheidenheid aan gedrag, en varieert van suïcidale gedachten, gevoelens en intrusies, tot suïcidepogingen, herhaaldelijke pogingen, en suïcide. Suïcidale motivatie en intentie lopen uiteen en we vinden suïcidaliteit bij uiteenlopende patiëntenpopulaties. Suïcidaliteit kan acute en chronische vormen aan nemen.

Inhoud cursusdag
Deze dag staat vooral in het teken van chronische suïcidaliteit, met name bij patiënten met ernstige persoonlijkheidsproblematiek.

We staan stil bij het IMV model van O’Connor, waarin zowel de kwetsbaarheid als de  ontwikkelingen van suïcidaal gedrag wordt beschreven, met ‘childhood adversity’ als een van de belangrijke kwetsbaarheidsfactoren. We bespreken de betekenis van chronisch suïcidaal gedrag – veelal pijnstillend en controle- en de risico’s ervan. Met voorbeelden, demonstraties en oefeningen komt de benadering en behandeling van deze patiënten aan de orde, en welke interventies nodig zijn als zich ‘acuut op chronische suïcidaliteit’ ontwikkelt. We bespreken op welke factoren en signalen we hierbij alert moeten zijn, en hoe de SIDAS, een risicotaxatie- instrument als quickscan kan worden gebruikt.

Deze dag is onderdeel van het tweeluik ‘Diagnostiek en behandeling van suïcidaal gedrag’, twee cursusdagen over de theorie en praktijk van suïcidepreventie door Ad Kerkhof en Bert van Luijn. De andere dag staat vooral in het teken van ‘diagnostiek en behandeling van het suïcidale proces’ en wordt verzorgd door prof. dr. Ad Kerkhof. (klik hier voor deze eendaagse cursus)

Beide dagen kunnen als ‘stand alone’ worden gevolgd. Het meest complete beeld biedt het gehele tweeluik. (klik hier voor de tweedaagse cursus)


Vergelijkbaar aanbod is te vinden op:
Cursus Suïcidepreventie
Direct inschrijven
22 juni 2022
Locatie: Arnhem, CCD
Kosten: € 330,00
Meer informatie
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

Onze opleidingen worden door deelnemers gemiddeld beoordeeld met cijfer
8,4

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

22 juni 2022

Tijden

10:00 - 17:30 uur

Contacturen

6 uur

Kosten

€ 330,00

inclusief het boek: ‘Kerkhof, A.J.F.M. & Luyn, B. van (2016). Behandeling van suïcidaal gedrag in de praktijk van de GGZ. Houten: Bohn Stafleu van Loghum’, syllabus, koffie/thee en lunch

Doelgroep

De cursus is toegankelijk voor Psychiaters, GZ-psychologen, Klinisch psychologen, Psychotherapeuten, GGZ-agogen, Cognitief gedragstherapeuten, Orthopedagogen, Verpleegkundig specialisten en SPV-en, werkzaam in de GGZ.

Locatie

Arnhem, CCD

CCD is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, een ruime parkeergarage (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

Accreditatie bij andere beroepsverenigingen op aanvraag. Mail voor de mogelijkheden naar curecare@curecare.nl

Toegekend door
  • VSR: 6 punten
  • NIP: 6 punten ELP herregistratie
  • FGzPt: 6 punten Specialismen gezondheidspsychologen
  • NVvP: 6 punten
  • VGCt: 6 punten
Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!