De Gezonde Volwassene

De nadruk van deze cursus ligt op verdere verdieping van het versterken van de Gezonde Volwassene van de cliënt. Met behulp van de laatste inzichten vanuit de literatuur en door te oefenen met interventies leert de deelnemer hoe de Gezonde Volwassene van de cliënt optimaal te beïnvloeden en te laten groeien.

Er wordt ingegaan op de toepassing en verbreding van de cognitieve-, experiëntiële-, gedragsmatige- en interpersoonlijke technieken die hierin kunnen bijdragen. Tevens wordt stil gestaan bij het belang van een goede casusconceptualisatie in relatie tot de hulpvraag en behandeldoelen als kader, evaluatief middel en richting gever in het versterken van de Gezonde Volwassene van de cliënt.

De cursisten kunnen werken in het oefenen met eigen casuïstiek. De docenten brengen ook de nodige casuïstiek in en maken de deelnemers deelgenoot van eigen therapiemomenten om te komen tot groei en inzicht ten aanzien van het versterken van de Gezonde Volwassen van de cliënt.

De docenten zijn scientist-practitioners die voortdurend de link leggen met recente wetenschappelijke inzichten welke direct verwerkt worden in het lesmateriaal. In deze cursus ligt het accent op individuele behandelingen.

Deze cursus staat in het teken van het verdiepen en verbreden van specifieke technieken binnen het schematherapeutisch proces. De cursus moet bijdragen aan het op peil houden, actualiseren en/of vergroten van de competentie als senior of supervisor schematherapeut, respectievelijk schematherapeutisch werkende.

Direct inschrijven

Vergelijkbaar aanbod is te vinden op:
Schematherapie opleiding
Direct inschrijven
22 maart 2024
Locatie: CCD Arnhem
Kosten: € 360,00
Meer informatie
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

“Wat een leerzame en leuke dag was het gisteren! Veel geleerd, erg de moeite waard, en Nancy is ook een goede docent.”
De vorige editie van deze cursus werd beoordeeld met
8,4

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

22 maart 2024

Tijden

10.00-17.15 uur

Contacturen

6 uur

Kosten

€ 360,00

inclusief boeken: Claassen, A.M., Broersen, J. (2019). Handleiding module schematherapie en de gezonde volwassene. Houten: Bohn Stafleu van Loghum. Claassen, A.M., Broersen, J. (2019). Werkboek module schematherapie en de gezonde volwassene. Houten: Bohn Stafleu van Loghum.

Doelgroep

Hulpverleners die de basis- en vervolgcursus Schematherapie hebben gevolgd en mogelijk als senior of supervisor schematherapeut, respectievelijk schematherapeutisch werkende, ingeschreven staan in het Register Schematherapie.

Locatie

CCD Arnhem

CCD Arnhem is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, ruime parkeergarages (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

Toegekend door
  • Vereniging voor Schematherapie: 6 punten
  • FGzPt: 6 punten Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog
  • VGCt: 6 punten GCT- Nascholingscursus - contacturen
Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!