EMDR en eetstoornissen, inclusief 5 supervisiesessies, startdatum 24 september 2020

Inschrijven niet meer mogelijk

Helaas zijn er geen vergelijkbare opleidingen in de toekomst geplant of nog beschikbaar.

In deze tweedaagse cursus leer je hoe je met de verschillende zoekstrategieën relevante targets kunt identificeren binnen de verschillende modules en hoe je kenmerkende problemen kunt hanteren.

 

Inhoud

Een trans-diagnostische benadering van eetstoornissen werd geïntroduceerd door Fairburn (2003) en resulteerde in een ‘CBT-E(nhanced)’ programma. Dit programma is empirisch getoetst en succesvoller gebleken dan veel van de regulier toegepaste behandelvormen bij eetstoornissen, zowel voor volwassenen als voor adolescenten (Byrne et al, 2011; Dalle Grave et al, 2013; Fairburn et al, 2015).

 

Op basis van Fairburn’s trans-diagnostische theoretische model en het EMDR-standaardprotocol is een EMDR-ES (EetStoornissen) protocol ontwikkeld, bestaande uit 6 modules. De klinische praktijk toont aan dat EMDR goed in te passen is in deze modules binnen een multidisciplinaire behandeling, zoals voorgeschreven door de (inter)nationale richtlijnen.

 

EMDR lijkt effectief voor de behandeling van kernsymptomen van de stoornis (zoals angst voor eten en drang tot eetbuien en/of compensatiegedrag) alsook onderhoudende factoren (zoals negatief zelfbeeld, negatief lichaamsbeeld/lichaamsbeleving, angst voor verwacht toekomstig lichaamsbeeld en veronderstelde consequenties daarvan).

 

Het EMDR-ES-protocol is nog niet empirisch getoetst. Ankie Roedelof zal de effectiviteit van het protocol toetsen in onderzoek. Na afloop van deze cursus worden deelnemers uitgenodigd om deel te nemen aan dit onderzoek door het leveren van data.

Opzet

Deze cursus bestaat uit twee cursusdagen met aansluitend vijf supervisiesessies. De supervisie vindt plaats in groepjes, telefonisch, online (via zoom), of live. De vorm wordt in onderling overleg bepaald.


Vergelijkbaar aanbod is te vinden op:
EMDR opleiding

Inschrijven niet meer mogelijk

Helaas zijn er geen vergelijkbare opleidingen in de toekomst geplant of nog beschikbaar.
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

De vorige editie van deze cursus werd beoordeeld met
8,4
Data

24 en 25 september 2020

Tijden

10.00-17.00 uur

Kosten

€ 850,00

Inclusief het hoofdstuk:
Beer, R. (2019). Protocol for EMDR therapy in the treatment of eating disorders.

Doelgroep

EMDR-practitioners en therapeuten die de vervolgcursus EMDR (K&J of Volwassenen) al hebben gedaan en nog in opleiding zijn tot EMDR-practitioner

Locatie

CCD Arnhem

CCD is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, een ruime parkeergarage (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

Toegekend door
  • VEN: 12 punten Vakinhoudelijke scholing (smal)
  • FGzPt: 15 punten
  • VGCt: 12 punten
  • NIP K&J/NVO: 13 punten herregistratie en 6,5 punt voor behandeling