Burnout en werkstress: diagnostiek en behandeling, 10 november 2021

Inschrijven niet meer mogelijk

Eerstvolgende mogelijkheden:

Meer informatie

Deze cursus leert je de kenmerken van burn-out en van psychische stoornissen en de daarbij voorkomende symptomen die elkaar kunnen overlappen. Daarnaast wordt aandacht geschonken aan de differentiële diagnostiek met behulp van diagnostische beslisbomen.

Inhoud

Centraal staat de vraag: ‘Hoe moet een patiënt met burn-out weer leren leven?’ Verschillende momenten in het ziekte- en herstelproces worden uitgelicht en er wordt aangegeven hoe de patiënt via directieve en cognitieve gedragstherapeutische interventies zijn doel kan bereiken. Er is met name aandacht voor motiveringstechnieken en voor positief etiketteren.

Aan bod komt de (differentiaal) diagnostiek en de belangrijkste elementen van de CGT behandeling. Dit wordt zowel in theorie uitgelegd door de docent, als ook geoefend door middel van videomateriaal (differentiaaldiagnostiek, bijvoorbeeld het verschil tussen burn out en depressie: opnames van intakes, beoordelingen aan de hand van een beslisboom wat de diagnose zou zijn) en rollenspelen. Er wordt bijvoorbeeld een zelfcontroleprogramma geïntroduceerd (stressthermometer) en is er uitleg over cognitieve therapie (en specifiek de meest voorkomende leefregels bij mensen met burn out klachten).

Daarnaast is er ruimte om te bespreken hoe het is om de bedrijfsarts bij de behandeling te betrekken. Vanwege verschillende beroepsgroepen in de cursus (psychologen, bedrijfsartsen bijvoorbeeld) is dit een waardevolle toevoeging, waarbij de drempel verlaagd wordt om tijdens behandelingen contact met elkaar op te nemen. Ten slotte is er ruimte voor het bespreken en oefenen van valkuilen, bijvoorbeeld als iemand is gestuurd door de bedrijfsarts.

Opzet

Vooraf wordt literatuur gedeeld, dit dient bestudeerd te worden. In de cursus worden presentaties in Powerpoint behandeld en is er daarnaast veel aandacht en ruimte voor praktisch oefenen.


Vergelijkbaar aanbod is te vinden op:
Cursus burn-out en werkstress

Inschrijven niet meer mogelijk

Eerstvolgende mogelijkheden:

Meer informatie
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

Onze opleidingen worden door deelnemers gemiddeld beoordeeld met cijfer
8,4

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

10 november 2021

Tijden

10.00 - 17.00 uur

Contacturen

6 uur

Kosten

€ 330,00

inclusief toegang online leeromgeving

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor bedrijfsartsen, (eerstelijns-)psychologen, gedragstherapeuten, hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg, POH GGZ, praktijkondersteuners, sociale wijkteams en ook bedrijfsmaatschappelijk werkers en re-integratiedeskundigen.

Locatie

CCD Arnhem

CCD Arnhem is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, ruime parkeergarages (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

Toegekend door
  • AbSg: 6 punten
  • VGCt: 6 punten Nascholingscursus - contacturen
  • LV POH GGZ: 6 punten Nascholing praktijkondersteuners
  • NIP: 6 punten ELP herregistratie
  • Registerplein: 12 punten Deskundigheidsbevordering maatschappelijk werk
Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!