Acceptance & Commitment Therapy (ACT)

De kern van Acceptance & Commitment Therapy (ACT) is doen wat er voor jou toe doet en daarbij moeilijkheden meenemen omdat ze nu eenmaal bij het leven horen. ACT is een transdiagnostische cognitieve gedragstherapie gericht op het vergroten van psychologische flexibiliteit. Dit is het vermogen om, afhankelijk van de context, gedrag te veranderen of juist door te zetten om zich te bewegen in de richting van de waardevolle aspecten van het leven. Mindfulness is een essentieel deel van ACT. Ook therapeuten worstelen met zaken die zij liever vermijden en het is niet mogelijk om ACT te doen zonder zelf open te staan voor deze algemeen menselijke processen. Daarom doen we experiëntiële oefeningen zodat cursisten zelf de effecten van ACT ervaren. Daarnaast is aandacht voor de theorie, casusconceptualisatie en het oefenen met klinische ACT-processen in een behandeling.

Doelstellingen

Na deze tweedaagse cursus ben je op de hoogte van de filosofische achtergrond en theoretische basis van ACT. Je hebt de klinische processen van het ACT-model ervaren, je kunt ze herkennen in een casus en kunt een aantal interventies toepassen gericht op het bevorderen van bereidheid/aanvaarding en waardengerichte activiteiten.

Deze tweedaagse cursus is ook geschikt voor CGW’ers en hiervoor is ook accreditatie bij de VGCt aangevraagd.


Vergelijkbaar aanbod is te vinden op:
Acceptance & Commitment Therapy (ACT)
Heb je vragen?

Bel naar 026-368 44 11 of stuur een e-mail naar curecare@curecare.nl.

“Een zeer prettige cursus met een fantastische docent!

Prettige wijze van lesgeven. Balans tussen oefenen en uitleg over theorie. Zeer leerzaam!”
Onze opleidingen worden door deelnemers gemiddeld beoordeeld met cijfer
8,4

Alle gegevens voor je op een rijtje

Data

14 november
21 november 2022

Tijden

09:30 - 17:00 uur

Contacturen

12 uur

Kosten

€ 610,00

Inclusief het boek A-Tjak J (red) (2015). Acceptance and Commitment Therapy. Theorie en praktijk. 2de herziene druk. Houten: Bohn Stafleu van Loghum'

Doelgroep

Gz-psychologen, klinisch psychologen, psychiaters, psychiatrisch verpleegkundigen, gedragstherapeuten

Locatie

CCD Arnhem

CCD Arnhem is gevestigd in het gezellige centrum van Arnhem. Dichtbij trein- en busstation, ruime parkeergarages (centrum) en hotels.

Toon in Google Maps

Accreditatie

Toegekend door
  • VGCt: 12 punten nascholing CGt
  • FGzPt: 13 punten specialismen GZ psycholoog
  • VGCt: 12 punten nascholing CGW
  • NVvP: 11 punten nascholing psychiatrie
  • NIP: 12 punten ELP herregistratie
Covid-19
Cure & Care Development biedt als gevolg van de COVID-19 maatregelen haar opleidingen zoveel mogelijk online aan. Lees meer over COVID-19 op onze site, of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!