Coronaprotocol

Online als het kan en face to face als het moet

Het beleid van CCD is ‘Online als het kan en face-to-face als het moet’ en geldt zo lang er door de overheid maatregelen gelden die face-to-face contact beperken en/of gevraagd wordt zo min mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Gezien het nieuwe maximaal aantal personen per cursuszaal én wat er reeds gepland staat, is het niet mogelijk en wenselijk om alle cursussen en opleidingen face-to-face bij CCD in huis plaats te laten vinden. Waar mogelijk zullen opleidingen en cursussen zoveel mogelijk online plaatsvinden. Dit biedt ruimte voor cursussen die niet (geheel) online mogelijk zijn, om deze op locatie van CCD plaats te laten vinden, uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter afstand en alle andere maatregelen. Ditzelfde geldt voor opleidingsdagen waarbij het leerresultaat online duidelijk lager is dan wanneer deze klassikaal plaatsvinden.

Dit betekent dat er weer beperkt enkele cursussen face-to-face plaatsvinden en waar mogelijk vanaf september 2020 er wat meer cursussen en opleidingsdagen klassikaal plaatsvinden. Zodra de RIVM maatregelen wijzigen, zal er opnieuw bekeken worden of cursus-/ opleidingsdagen klassikaal of online plaats kunnen vinden. Deelnemers ontvangen persoonlijk bericht wanneer dit voor hen een wijziging betekent.

 

Richtlijnen voor veilige deelname

Wanneer meerdere cursussen/opleidingen bij CCD in huis plaatsvinden, zullen deze zoveel mogelijk op verschillende aanvangstijden starten, met gespreide, vaste pauzetijden. Deelnemers wordt gevraagd om maximaal 15 minuten voor de start van de cursus aanwezig te zijn, en anders buiten het pand te wachten (uiteraard op 1,5 meter van elkaar). In die specifieke situaties waarin opleidingen en cursussen bij ons op locatie kunnen plaatsvinden, ontvang je hier als deelnemer persoonlijk bericht over.

Deelnemers die in verband met corona niet naar onze locatie kunnen komen, kunnen contact met ons opnemen om te overleggen of online deelname aan de cursusdag ook mogelijk is.

Wij geven uiteraard de hoogste prioriteit aan de gezondheid en veiligheid van onze cursisten en medewerkers. Om die reden hebben we op onze locatie verschillende maatregelen genomen om in de 1,5 meter-samenleving onderwijs te kunnen bieden. Deze maatregelen zijn te vinden in ons COVID-19 protocol. Klik op de onderstaande link om te zien hoe wij hiermee omgaan en wat we van jou als deelnemer verwachten bij het onderwijs op CCD locatie.

>> CCD Corona protocol

 

Meer weten?

Indien je vragen hebt die hier niet terug te vinden zijn, neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

 

“Ook heel fijn zoals dit is opgepakt in Corona tijd. De heldere en vriendelijke communicatie, de mogelijkheid om te werken via Zoom, alsof jullie nooit anders gedaan hebben (zowel CCD als docenten), ik heb het als buitengewoon plezierig ervaren. Dit is mijn kennismaking met CCD en het smaakt naar meer.”
Deelnemer Supervisorenopleiding