Werkstress, overspanning, burn-out en andere psychische klachten | prof. dr. K. Hoogduin & mw. drs. J. van de Griendt

Werkstress, overspanning, burn-out en andere psychische klachten

diagnostiek, behandeling en begeleiding

prof. dr. C.A.L. Hoogduin & mw. drs. J.M.T.M. van de Griendt

Overspanning, burn-out, angsten en depressies zijn de meest voorkomende redenen voor mensen om psychologische hulp te zoeken. Dit boekje gaat over deze psychische klachten en beschrijft in eenvoudige taal hoe ze kunnen worden herkend en welke behandeling veelal helpend zijn.

 

Vroeger betekende het hebben van een psychische aandoening vaak een levenslange lijdensweg. Tegenwoordig zijn veel psychische problemen met de moderne therapieën – waarvan cognitieve gedragstherapie de belangrijkste is – goed te verhelpen.

 

Ook wanneer de verschijnselen hebben geleid tot ziekmelding op het werk, voelen de meeste mensen zich na enige weken begeleiding weer zoveel beter dat met geleidelijke werkhervatting kan worden begonnen. Zo is gebleken uit een uitvoerig follow-up onderzoek. Het boek straalt een optimistische visie uit, daar is dan ook alle reden toe.

 

Technische gegevens

ISBN 978 94 92096 074

84 pag.

paperback

12,5×20 cm.

NUR 777

€12,50 | gratis verzending in NL

Over de auteurs
mw. drs. J.M.T.M. (Jolande) van de Griendt is Gz-psycholoog en gedragstherapeut. Zij is als buitenpromovenda verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

 

prof. dr. C.A.L. (Kees) Hoogduin is verbonden aan de HSK Groep, een landelijk opererende organisatie gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van psychische problematiek.