Inschrijven nieuwsbrief Uitschrijven nieuwsbrief Algemene leveringsvoorwaarden Klachtenprocedure
keurmerk keurmerk
zoek

Workshop


Eetstoornissen: cognitieve gedragstherapeutische aanpak en motivatie

Cognitieve gedragstherapie wordt beschouwd als de ‘treament of choice’ voor de behandeling van eetstoornissen. Binnen deze workshop verdiepen we ons in de behandeling van eetstoornissen (anorexia nervosa, bulimia nervosa en eetbuistoornis), gebaseerd op het cognitief gedragsmatig behandelprotocol van Christopher Fairburn.

 

De workshop bestaat uit diverse delen, waarbij we stilstaan bij de betekenis van eeststoornissen, de etiologie, diagnostiek, en bij de verschillende fases van de behandeling en terugvalpreventie. De workshop wordt interactief aangepakt en er wordt gewerkt met een goed uitgewerkte power-point zodat de deelnemers na afloop van de workshop makkelijk kunnen terugvallen op het aangereikte materiaal. Daarnaast zal er ook praktisch geoefend worden aan de hand van casusmateriaal. Cursisten worden uitgenodigd eigen casuïstiek in te brengen. Bovendien geven we veel ruimte en aandacht aan de vraag hoe we patiënten met een eeststoornis kunnen motiveren tot verandering. Hoe kunnen we een patiënt die in behandeling komt onder dwang van de omgeving helpen om zelf ook in te zien dat verandering noodzakelijk is?
 
De doelstelling van de workshop is dat deelnemers na afloop in staat zijn om zelf met het behandelprotocol aan de slag te gaan.